Hummersallad a la Wagner

 





 
Nedan recept är baserad på Wagners berömda Hummersallad
 
 
4 personer

1 stor svensk kokt hummer ca 1,5 kg
50 g tärnad pancetta
1 bunt grön sparris
1 påse Italiensk sallad
50 g skalade pistagenötter
50 g pinjenötter
50 g sultanrussin
Sås
1 finhackad schalottenlök
1 ägg + 2 gulor
1,5 dl olivolja
2,5 dl rapsolja
1 msk fransk senap
80 g fint riven parmesan ost
Nyskuren gräslök
Salt och peppar

1. Börja med såsen. Blanda lök, senap och ägg i en mixer.
2. Droppa i oljorna droppvis och till sist parmesanosten
3. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sist gräslöken
4. Ställ såsen kallt
5. Stek pancettan knaprig. Låt den rinna av på hushållspapper
6. Koka sparrisen i lätt saltat vatten. Låt den rinna av och svalna skär den i jämna bitar
7. Bryn pinje- och pistagenötter i varm panna tills de fått färg,
8. Tag ur köttet ur hummern och är det en romhona spara även rommen. Skär hummerköttet i jämna bitar
9. Bland samman sallad, nötter, russin och panchetta
10. Lägg upp på tallrik salladsblandningen sparrisen, placera hummerbitarna ovanpå och klicka över såsen
(tack Ulf Wagner)
Till detta drack vi ett Chablis vin
 
 

Hälleflundra med mandelpotatisstomp




2 personer

6-8hg Hälleflundra filé
1 påse mandelpotatis
8 gröna sparrisar
4 skivor Serranoskinka
4 Jägarbaconskivor
Riven Västerbottenost
Smör
Mjölk
Citron
Salt och vitpeppar

1. Koka mandelpotatis med skal
2. Riv Västerbottenosten
3. Skär fisken i 2 jämna skivor
4. Lägg en skiva bacon runt fisken från var sitt håll så det blir som ett kryss. Salta och peppra
5. Linda in 2 gröna sparrisar med en skiva serranoskinka. Gör 4 knyten
6. Ställ in sparris och hälleflundran i 180 graders ugn i ca 10 minuter
7. Blanda i västerbottenost, smör och mjölk till mandelpotatisen och rör om till ett stompmos. Salta
Lägg upp på tallrik mandelpotatisstomp i en serveringsring och tag bort ringen
Lägg fisken intill och sparrisknyten med lite flingsalt. Garnera med citronklyfta
Till detta drack vi Bills Pinot Noir


Marulksfilé med Parmesanaioli



4 personer

6-8 hg Marulksfilé
8 skivor Serrano skinka
1 paket haricot verts
Potatisterrin se under Lammytterfilé oktober 2014

Parmesanaioli
2 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
1,5 dl rapsolja
1 dl riven parmesanost
3-4 st vitlöksklyftor
Cayennepeppar en knivsudd
Tabasco några droppar
Lite Citronrasp
1 knippe finskuren dill
salt och svartpeppar från kvarn

1. Skär marulksfilén i 4 jämna skivor
2. Linda in marulksfilé bitarna i 2 st serrano skivor
3. Gör aiolin genom att vispa samman äggulorna med vinägern till ett fast skum, droppa i oljan droppvis senare i en tunn stråle under ständig omrörning/vispning till en fast majonnäs. Du kan göra allt i en matberedare om du går sakta fram och därefter tillsätta övriga ingredienser och smaka dig fram.
4. Potatisterrin se recept under Lammytterfilé oktober 2014
5. Ställ in marulksfiléerna i 175 graders ugn i ca 10 - 15 minuter
6. Koka haricot verts

Lägg upp på tallrik marulksfiléer, potatisterrin en hög med haricot verts och en stor klick med Parmesanaioli

Till detta serverade vi ett vin med Pinot Noir druvan

RSS 2.0