Torskrygg med mandelpotatis och rödbetor



 
4 personer
 
6-7 hg torskrygg
16 mandelpotatisar
riven västerbottenost
8-10 rödbetor
smör
salt och peppar
Aioli;
1 äggula
Dijon senap
Vinäger
Olja
2-3 st vitlök
Salt och peppar

1. Börja med aioli
2. Blanda äggula med senap, vinäger, salt och peppar
3. Hacka vitlöken
4. Droppa i oljan och vispa kraftigt. När aiolin fått rätt konsistens blanda i vitlöken. Smaka av.
5. Ställ in i kylskåp
6. Sätt ugnen på 200 grader
7. Skala mandelpotatisen och rödbetorna
8. Skär mandelpotatisen längs med i jämna skivor
9. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Placera mandelpotatisskivorna ovanpå. Pensla skivorna med smör, salt och peppar. Ställ in i ugnen.
10. Skär rödbetorna i små tärningar och stek dem i smör i het panna tills de mjuknat något. Salta och peppra och ställ in ugn tillsammans med mandelpotatis
11. Skär torskryggen i jämna skivor lite salt och peppar
12. När den rostade mandelpotatisen fått lite färg ställ in torskryggen i samman ugn i ca 5 minuter
13. Tag ut den rostade mandelpotatisen och blanda samman den med smör och riven västernbottenost till ett potatisstomp.
14. Placera på en stor tallrik några kryddblad i ett mönster och med hjälp av en serveringsring placera ett torn med den rostade mandelpotatisstompen ovanpå. Placera torskrygg intill med en klick aioli ovanpå och sprid lite av rödbetstärningarna över
15. Servera till din gäster
Till detta drack vi Les Grézes Pinot Noir 2014

RSS 2.0