Helgrillad Grisbog



6-8 personer

1 st Grisbog
Barbeque Sås
Peppar, salt
Folie

1. Snitta fettsvålen
2. Rubba in grisbogen med peppar och lite salt
3, Ställ in den i ca 3 timmar i 100 graders ugn
4. Tag ut den och pensla grisbogen med barbequesåsen
5. Paketera in den folie
6. Värm upp grillen till 100 grader
7. Lägg på grisbogen. Lägg den ej direkt ovanför kolbädden eller gasolbrännaren.Utan indirekt barbegue/grillning. Låt den barbequas/grillas i 4-5 timmar
8. Tag ut den ur folie och låt vila något.
9. Tag/skär ut lämpliga bitar kött
Servera en potatissallad till. Finns recept i min matblogg

Helgrillad marulksfilé

 
 


4 personer

7-8 hg marulksfilé framdel
16 små morötter
1 paket haricots verts
16 gröna sparrisar
20 skalade räkor
Eriks hollandaise sås
Kantareller
Santa Marias Fish and Seafood krydda
Salt och peppar


1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Olja in en ugnsplåt lägg i morötterna rör om och ställ in i ugn
3. Värm upp grillen
4. Lägg Fish and Seafood kryddan på en tallrik
5. Rulla marulksfilén däri som en rubbing
6. Lägg marulksfilén på grillen och grilla till 56 graders innnertemperatur
7. Ansa sparrisen och skölj haricots verts
8. När det är ca 10 minuter kvar på morötterna i ugnen lägg in sparris och haricots verts ringla över lite olja
9. Stek kantarellerna salta och peppra
10. Tag den färdiga marulksfilén från grillen och låt den vila något
11. Tag ut grönsakerna strö flingsalt över
12. Skär marulksfilén i jämna skivor
Lägg upp på tallrik morötter, sparris och haricots verts ovanpå och en klick hollandaise på sparrisen
Ovanpå marulksskivorna. Toppa med räkor och en klick hollandaise.
Lägg en hög med kantareller intill

Servera gärna ett Chablis vin till
Njut av det bästa som havet kan erbjuda



Räksallad





4 personer

4hg färska räkor
2 avocados
1 Sallads påse av valfri sort
Kräftstjärtar med vitlöksblandning
Vitvins vinäger


1. Skala räkorna
2, Dela avocado
3. Skär avocado i jämna bitar
4. Lägg sallad i en portions skål
5. Fördela avocado bitarna ovanpå
6. Stänk lite vitvins vinäger på avocado bitarna
7. Fördela räkorna ovanpå och på toppen lite kräftstjärtsblandning

Servera ett mörkt öl till

Grillfat



Nu när sommaren är här passar man på att grilla så mycket som möjligt Nedan finner du recept på ett väl sammansatt grillfat

4 personer

6-8 hg lammytterfile
4 majskolvar
3-4 st stora kryddkorvar av valfri sort
8 st minipaprikor
Eriks Lime aioli
Johnnys senap
Grillkrydda
Caj P´s Glaze
Salt och peppar

1. Tänd grillen
2. Börja med att lägga på majskolvarna
3. Därefter korvarna
4. Paprikorna
5. Sist lammytterfileerna Grilla till Innertemperatur 58 grader
6. På slutet lägg på glaze på grönsakerna, korvarna och lammytterfieerna, grilkrydda, salt och peppar
7. Skär lammytterfieerna i jämna skivor
8. Lägg upp alltihopa på ett serveringsfat
Servera Lime aioli, senap och sallad till
Vi drack ett spanskt vin med Tempranillo druvan

Njut av den goda grillade maten och med gott sällskap därtill



RSS 2.0