Hälleflundra med kantareller

Fisk & Skaldjur
4 personer 6-8 hg Hälleflundra, Be fiskhandlaren att skära 4 jämnstora bitar 16 st Små sommarmorötter 16 små färskpotatisar 1 paket tärnad panchetta Kantareller antal efter tycke och smak Aioli gör en egen eller köp en färdig burk Eriks är bra Något grönt att garnera med 1. Lägg in morötter och potatis i en ugnsfast form. Häll i lite olja och rör runt. Du kan lägga bakplåtspapper i botten om du vill att det skall vara lättare att ta ur dem ur formen. Ställ in i 200 graders ugn 2. Stek den tärnade panchettan och ställ den åtsidan 3. Stek hälleflundra bitarna hastigt i varm panna. Salt och peppar. 4. Dra ner värmen på ugnen till 150 grader och ställ in i hälleflundran till en innertemperatur av 56-57 grader 5. Stek kantarellerna i varm panna och varmhåll dem 6. Ta fram aiolin 7. Salta och peppra morötterna och potatisen Lägg upp på tallrik 4 morötter. Placera hälleflundra ovanpå. Lägg 3-4 potatisar intill. Lägg panchetta ovanpå hälleflundran och på toppen kantareller. Placera en klick aioli intill. Garnera med något grönt Till detta serverade vi ett vin med pinot noir druvan
Kommentera här!