Fisk & Skaldjur
4 personer
6-8 hg Hälleflundra, Be fiskhandlaren att skära 4 jämnstora bitar
16 st Små sommarmorötter
16 små färskpotatisar
1 paket tärnad panchetta
Kantareller antal efter tycke och smak
Aioli gör en egen eller köp en färdig burk Eriks är bra
Något grönt att garnera med
1. Lägg in morötter och potatis i en ugnsfast form. Häll i lite olja och rör runt. Du kan lägga bakplåtspapper i botten om du vill att det skall vara lättare att ta ur dem ur formen. Ställ in i 200 graders ugn
2. Stek den tärnade panchettan och ställ den åtsidan
3. Stek hälleflundra bitarna hastigt i varm panna. Salt och peppar.
4. Dra ner värmen på ugnen till 150 grader och ställ in i hälleflundran till en innertemperatur av 56-57 grader
5. Stek kantarellerna i varm panna och varmhåll dem
6. Ta fram aiolin
7. Salta och peppra morötterna och potatisen
Lägg upp på tallrik 4 morötter. Placera hälleflundra ovanpå. Lägg 3-4 potatisar intill. Lägg panchetta ovanpå hälleflundran och på toppen kantareller. Placera en klick aioli intill. Garnera med något grönt
Till detta serverade vi ett vin med pinot noir druvanKommentera här!