Grillad fläskfile med In-Flavor


Kryddning med In-Flavor ger en ny dimension till Grillning & Barbeque

4 personer

6-7 hg Svensk Fläskfile
In-Flavor Garlic & Pepper
4 kryddkorvar vi hade Pustas
1 knippe morötter
4 spets paprikor
10-12 potatisar
Grädde
2 stora vitlökar
valfri riven ost
Eriks Chile Bernaise
Sweet Baby Rays BBQ Sauce

1. Skala potatis och morötter. Spara 4 späda morötter till garnering
2. Skär potatis och morötter i jämna kuber
3. Lägg potatis och morötter i en kastrull, Hacka vitlöken och blanda i. Häll på lite grädde, rör om, salta och peppra
4. Koka upp blandningen och låt den småkoka några minuter
5. Häll upp i 4 små ugnsfasta formar, lägg lite riven ost ovanpå
6. Ställ in i ugn på 200 grader tills de är färdiga på slutet drar du ner värmen till 150 grader så kan du ställa in fläskfiléen på slutet om du önskar
7. Efter ca 10 minuter ställ in morötterna som du skall ha till garnering i ugnen en skvätt olja på morötterna
8. Putsa Fläskfilén och injicera med In-Flavor på ett antal utvalda ställen. Gnid in lite av kryddblandningen utanpå. Grilla till önskad temperatur. Låt den vila något när den är klar
9. Grilla korven och paprikorna
9. Skär fläskfileén i jämna skivor
Lägg upp på tallrik fläskfilé,korv, paprika och morot , en klick Eriks sås och en klick Barbeque sås. Garnera med något grönt och ev . klick BBQ sås på köttet Intill tallriken serverar du potatis och morots gratängen i de små formarna
Till detta serverade vi ett Rioja vin

Havskatt med dilltäcke


En underbar rätt för öga och gom

4 personer

ca 7 hg havskattfilé
1 påse potatis smått och gott
1 knippa dill
1/4 kg färska räkor
1 burk havskräftstjärtar i vitlök
1 knippa färsk lök
100 g färsk spenat
Smör
Mjölk
Santa Maria Fish and Seafood kryddblandning
Salt
Peppar

1. Koka Potatisen mjuk
2. Sätt ugnen på 160 grader
3. Skala räkorna
4. Smöra en ugnsfast form lägg havskattfiléen ovanpå
5. Hacka dillen grovt och lägg som ett täcke ovanpå fisken, salta och krydda med Fish and Seafood kryddblandningen
6. Skölj och ansa löken och dela den därefter på längden.
7. Ställ in fisken ugnen tills den når önskad innertemperatur
8. Stek löken i stekpannan på medelstark värme tills den blir mjuka – men utan att brännas. När löken börjar bli klar – lägg ner spenaten och låt den ”smälta ner” över löken. Krydda med salt, peppar och gärna några droppar citron.
9. Lägg en smörklick på den kokta potatisen och lite mjölk. Mosa samman och lite salt och peppar
Lägg upp på tallrik med hjälp av serveringsring potatisblandningen, en klick med skaldjursröran, på mitten lökblandningen, ovanpå havskattfilé samt garnera med lite räkor

Till detta serverade vi Vina Leda från Riberio i Spanien

RSS 2.0