Ugnsbakad Falukorv på Linderödsgris

Allmänt
 
Var i augusti och besökte min favoritbutik i Bohuslän Bergs Gårdsbutik & Rökeri. De föder upp Linderödsgrisar mm. I deras lilla butik utanför rökeriet säljer de egen producerade matvaror bl.a. Isterband i världsklass. Vid detta besök fick jag även med Falukorv på Linderödsgris som även denna husmanskost råvara håller hög klass..
Tillagade den men utan att ta bild. Ni får nöja er med en bild från Bergs Gårdsbutik & Rökeri. Receptet finner ni nedan på denna klassiska maträtt
 
1 Falukorv från Bergs Gårdsbutik & Rökeri
2-3 stora äpplen
2-3 stora gula lökar
Senap 
1 ägg
1 påse Mandelpotatis
Smör
Mjölk
1 knippe persilja
salt och peppar
 
1. Skala äpplen (tag ur kärnhuset) och löken Skär i skivor som passar in i snitten på Falukorven
2. Tag bort skinnet från Falukorven och snitta den i portionsbitar
3. Varva äpplen och lökskivor i vaje snitt.
4. Smöra en ugnsfast form. Placera falukorven i formen
5. Skär de äpplen och lökskivor som blir över i mindre bitar och lägg i dem i den ugnsfasta formen.
6. Blanda ut senapen med en äggula. Jag blandade samman Dijonsenap och Johnnys sötstarka med en äggula. Pensla falukorven rikligt
7. Sätt ugnen på 180 grader. När den är uppe i rätt temperatur ställ in Falukorven i ugnen i ca 40 minuter
8. Lägg mandelpotatisen med skal på i lättsaltat vatten  Koka upp och småkoka tills dem har mjuknat.
9. Hacka persiljan
10. Häll av vattnet från potatisen. Lägg i en klick smör  och mosa lätt med en gaffel
häll i lite mjölk och ev. en liten klick smör till. Kör med elvispen till ett luftigt mos. Lägg i persiljan lite salt och peppar. Rör runt eller kör vispen några varv till.
 
Till detta serverade vi Rosso Veneto Amicale 2019. En mörkare öl passar också bra till
 

Kommentera inlägget här: