Lammkorv med parmesan och soltorkade tomater

     
 
Johan i Hallens Lammkorv  fylld med parmesan och soltorkade tomater är en av de bästa korvar som jag ätit. Uppskattas även av dem som inte har korv som favorit rätt.
 
4 personer

4 st Johan i Hallen Lammkorv med parmesan och soltorkade tomater 
1 påse potatis smått & gott
1 påse Västerbottenost
Creme Fraiche
1 kruka persilja
Jonnys Senap
Smör
Salt
Olja

Picklad rödlök
3-4 rödlökar
1 dl ättikssprit (12%)
2,5 dl strösocker
3 dl vatten

1. Gör den Picklade rödlöken 2 dagar före
2. Skär rödlöken i tunna skivor
3. Blanda ihop ättikssprit,strösocker och vatten. Koka upp och låt det svalna
4. Tag fram en burk och fyll med rödlöken. Häll över den ljumna lagen. Ställ in i kylskåp till servering
5. Dela potatisen med skalet på i 4 delar och lägg dem på en ugnsfast plåt med lite olja över. Ställ in i 200 graders ugn.
6. Dra ner ugnen till 150 grader när potatisen har mjuknat och fått lite färg. Sätt in Lammkorven i ca 10 minuter. Den får inte spricka. Alternativ grilla den. 
7. Blanda samman potatisen med creme fraiche, smör och västerbottenosten. Salta något. Blanda till ett stomp ( med lite bitar av potatisen kvar)
8. Lägg upp på tallrik en hög med potatisen(använd gärna en serveringsring) lite persilja på toppen. Lammkorven intill samt picklad rödlök. Ställ en liten Serveringsskål med senap intill.
Till detta serverade vi Murua 2008

RSS 2.0