Grillad Havskatt

 



En vacker rätt för ögat och smakfullt för gommen
 
4 personer

6-7 hg havskattfilé
8 jämnstora morötter
16 gröna sparrisar
8 st svenska färskpotatisar i jämn storlek
1/4 kilo räkor
Hollandaisesås
1 st citron
1 påse ruccola sallad
Salt och peppar
Olivolja

1. Tvätta potatisen och skala morötterna
2. Sätt ugnen på 200 grader
3. Halvera morötterna på längden, skär bort de yttre delarna på varje potatis och dela dem längs med på mitten
4. Lägg morötter och potatis i en ugnsfast form ringla över lite olivolja och strö lite salt över
5. Ställ in i ugn
6. Skär havskatten i 4 jämnstora bitar pressa lite citron över. Sätt på grillen ( kol eller gasol ta det som du gillar bäst)
7. Skala räkorna
9. Ansa sparrisen
10. När det är 10 minuter kvar på morötterna och potatisen lägg in sparrisen och ringla lite olivolja och lite salt över
11. Grilla havskattsfiléerna Salta och peppra efter tycke och smak
12. Gör en hollandaise sås eller köp Lallerstedts färdiga

Lägg upp på tallrik i botten ruccola sallad ovanpå morotsstavar och sparris jämnt fördelat (se bild). Potatis halvorna där emellan, Strö lite flingsalt över, havskattfilén ovanpå. Garnera med räkor och hollandaisesåsen
Servera en chardonnay eller pinot noir till


RSS 2.0