Laxknyten



En festlig och enkel förrätt

4 personer

8 skivor rökt lax
16 gröna sparrisar
Sallad av valfri sort
Lallerstedts Hollandaise sås eller gör en egen

1. Koka sparrisen i lätt saltat vatten
2. Tag upp när de fortfarande är spänstiga
3. Låt de svalna. Droppa lite smör och strö lite flingsalt över
4. Linda en rökt laxskiva runt 2 sparrisar
5. Lägg upp på tallrik, sallad, 2 laxknyten samt en klick hollandaise

Till detta drack vi ett spanskt vin Senorio de Rubios med Albarino druvan

Gratinerad krabba

 


 
Om du vill festa till på vardagen så är krabborna som bäst nu

2 personer
 
2 stora fullmatade krabbor
5 stora champinjoner
Riven västerbottenost
1 salladspåse
smör
Vetemjöl
grädde
1 äggula
Cayennepeppar
Vitlök
2 brödskivor

1. Börja med att rensa ur allt kött ur krabborna och även krabbsmöret. Lägg det i en matlagningsskål. Skölj ur skalet och spara det för att lägga i krabblandningen senare.
2. Hacka champinjonerna
3. Hacka vitlöken
4. Stek champinjoner och vitlök i en het panna
5. Lägg upp på tallrik och låt det svalna
6. Gör en stuvning börja med att smälta smöret, blanda i vetemjöl ta bort från värmen blanda i grädde och till sist äggulan. Smaksätt med cayennepeppar
7. Blanda samman champinjonerna med krabbinnehållet och blanda i stuvningen efter tycke och smak.
8. Fyll krabbskalen med krabblandningen och lägg västerbottenosten ovanpå. Gratinera i 220 graders ugn tills du fått lite färg på osten
9. Lägg smör på 2 brödskivor med lite flingsalt på. Skär dem i 4 snittar och ställ i dem i slutet av tiden för de gratinerade krabborna i ugnen

Lägg upp på tallrik sallad, intill den gratinerade krabban och servera brödsnittarna till
Vi drack ett Woodbridge vin med chardonnay druva till

Smaklig måltid


RSS 2.0