Marulksfilé med potatisstomp





I torsdags hade vår Fiskhandlare Pontus på Västkustpojkarna fantastiskt marulksfilé

4 personer

6-8 hg Marulksfilé
Santa Marias kryddblandning Fish & Seafood
8 gröna sparrisar
8 morötter
8-10 stora potatisar av mjölig sort
2 vitlökar
1 påse riven Västerbottenost
1 burk röd stenbitsrom
1 knippe dill
1 burk Eriks Lime aioli
Creme Fraiche
Smör
Olja
Salt och peppar

1. Skala potatisen och morötterna
2. Skär potatisen i 4 bitar och lägg dem i en ugnsfast form med lite olja blanda runt, lite salt på.
3. Skär vitlöken i bitar och lägg på plåten. Ställ in i 200 graders ugn
4. Lägg morötterna i en ugnsfast form lite olja och salt rör om. Ställ in i ugn tillsammans med potatisen. Vänta ca 10 minuter innan du ställer in dem.
5. Lägg upp marulksfiléen på ett fat med Fish & Seafood blandningen, rubba lätt in kryddan i fisken runt om
6. Ansa sparrisen, lägg på ett ugnsfast fat, lite olja och salt. Ställ in i ugnen när det ca är 10 minuter kvar på potatisen
7. Grilla marulken till en innertemperatur på ca 55 grader.
8. Tag potatisen ur ugnen och mixa ihop med creme fraiche, smör och den rivna osten. Salta och peppra
9. Låt marulksfiléen vila lite och skär den därefter i jämna bitar
Lägg upp potatisstompet på en tallrik med hjälp av en serveringsring. Toppa med stenbitsrom och en dillkvist
Lägg upp 2 sparrisar och 2 morötter, lägg marulksfiléen ovanpå. Toppa med Lime aioli och en klick vid sidan om
Till detta drack vi en spansk chardonnay Rigau Ros

RSS 2.0