Grillspett

Detta är nog sommarens godaste rätt. Lätt att göra plus att man får vara ute i det fina vädret vid tillredningen.




Vitlök- och persiljesmör.


4 pers

Tid: 60 minuter

175°C

 

3 st chorizokorv

6 hg fläskfilé

1 grön squash

1 gul paprika

8 st champinjoner

4 bakpotatisar

Smör

Persilja

2 vitlöksklyftor

Barbequesås

 

1. Börja med kryddsmöret. Mixa smör med vitlök, rulla detta till en lång korv i plastfolie och frys in. Upprepa med persiljan.

2. Sätt in bakpotatisen i ugnen

3. Skär korv, fläskfilé och grönsaker i jämnstora bitar. Trä  detta på spetten (obs. använder du träspett så blötlägg dessa först).

4. Grilla sedan spetten efter tycke och smak.

5. Ta ut bakpotatisen när den är mjuk.

6. Servera spetten med bakpotatis, kryddsmör och barbequesås.


Biff Rydberg

Detta receptet är "stulet" från "lill-Uffe" som en gång i tiden drev Blomstermåla. Eftersom denna rätt är mycket populär bland herrar så är mängderna anpassade efter detta ändamål.


Foto: Ulf T.


4 pers

Tid: 60 minuter

 

800 g ryggbiff eller oxfilé (en riktigt mör ryggbiff är oftast gott nog)

8 stora potatisar

2 stora gula lökar

2,5 dl crème fraîche

1 knippe persilja

2 msk Nisses eller Johnnys senap (sötstark)

4 äggulor

4 mindre saltgurkor

1 msk mörk sirap

1 msk ox- eller kalvbuljong

 

1. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull.

2. Tillsätt 1 msk buljong och sirapen. Låt puttra tills servering ska ske. Eventuellt kan man tillsätta lite vatten så det inte bränns vid.

3. Skala och tärna potatis och stek samt krydda med salt och peppar.

4. Blanda crème fraîchen med senap (ha ev. i riven pepparrot)

5. Skär gurkorna på längden och hacka persiljan.

6. Separera äggulan från vitan och behåll gulan i skalhalvan.  
7. Skär köttet i lagom stora bitar och stek sedan i smör. Salta och peppra.  
8. Servera köttet på potatisen, gurkan, löken och garnera med äggulan och persiljan.

Avnjut med ett gott rött vin!


Hummersoppa




Nu när hummerpremiären är avklarad glöm inte bort att spara skalen så kan du göra en underbar hummersoppa

 

6 pers

Tid: 2 timmar

200°C

 

4 humrar

3-4 msk tomatpuré

2 morötter

2 gula lökar

1 palsternacka

5 dl grädde

6 cl cognac

Salt

Vitpeppar

 

1. Skala humrarna. Lägg hummerköttet åt sidan.

2. Krossa hummerskalen, tärna rotfrukterna och lägg allt på en plåt.

Klicka över tomatpuré.

3. Sätt in i ugn ca 30 minuter.

4. Lägg skalen och rotfrukterna i en kastrull. Fyll på vatten tills allt är täckt.

Koka i ca 40 minuter.

5. Sila av skal och rotfrukter. Häll i grädden och reducera till önskad smak.
6. Häll i cognac, salt och vitpeppar. Låt koka upp.

7. Avsluta med att lägga i hummerköttet i soppan.

 

Servera med frasig baguette eller tångbröd.


Lyxig avokado


4 portioner

Tid: 5 minuter

2 stora avokado

1 burk (3hg) skaldjursröra

1 citron

Vitvinsvinäger

1 knippe dill

 

1.     Halvera avokadon, ta ut kärnan och ta ut avokadoköttet.

2.     Lägg upp på tallrik med platta sidan ner.

3.     Skvätt lite vitvinsvinäger över avokadon.

4.     Lägg en skopa med skaldjursröra ovanpå.

5.     Garnera med en halv citronskiva och en dillkvist.

 

Servera och njut av en god och lättlagad förrätt!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0