Grillad havskatt med sommar primörer



Min favoritfisk på grillen tillsammans med sommar primörer. När sommaren är som bäst

4 personer

8 hg havskattfilé ( be din Fiskhandlare att byxa den )
8 färskpotatisar
8 morötter
8 gröna sparrisar
Aioli ( gör en egen eller köp en färdig )
Santa Marias Fish and Seafodd krydda
Salt
Olivolja

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Tänd grillen
3. Dela potatisen på mitten
4. Ansa morötterna och sparrisen
5. Olja ett ugnsfast fat lägg i morötter och potatis rör om salta lite
6. När ca 10 minuter är kvar lägg in sparrisen tillsammans med potatis och morötterna. Ringla lite olivolja över.
6. Skär havskatten i 4 portionsbitar.
7. Sprid kryddan på en tallrik och vänd havskatten där i. Platta till lite så att kryddan stannar
8. Grilla havskatten på hög värme i ca 4 minuter ( beroende av dess tjocklek ) på varje sida
9. Tag ut primörerna ur ugnen strö flingsalt över
Lägg upp på tallrik primörerna ( se bilden) ovanpå havskatten samt en klick aioli.
Till detta serverade vi Stoneleigh Pinot Noir




Grillad Bläckfisk

 



Vad jag har väntat äntligen hade Västkustpojkarna bläckfisk hemma. Min favoritfisk när vi reser vid Medelhavet.
Som förrätt för 4 personer

4 små bläckfiskar
Citron
Aoli
Santa Marias Fish and Seafood krýdda

1, Gör en egen aoli eller köp en färdig
2. Grilla bläckfisken hel ( be fiskhandlaren att rensa den )
ca 5 minuter på varje sida
3, Krydda med Fish and Sefood kryddan
4. Dela 2 citroner
Lägg upp på tallrik lite krydda i botten, bläckfisken med en klick aoli samt citron intill.
Till detta drack vi ett glas chardonnay

 

RSS 2.0