Fish and Chips




En favorit hos Agnes vårt barnbarn
 
 
4 personer
600 g torskrygg
2-3 stora morötter
2-3 bakpotatisar
olja
salt och peppar
Olja till fritering
Ägg, mjöl och pankosströbröd till panering

Remouladsås
2 tsk curry
2 tsk koncentrerad äpplejuice
1,5 dl majonnäs (egen eller köpt)
1 dl pickles grönsaker
2 msk liten kapris

Mosade ärtor
400 g frysta ärtor tinade
100 g smält smör
salt

1. Gör remouladsås
Kör pickles grönsaker i en matberedare. Häll av överbliven vätska.Häll upp i skål. Blanda samman curry och äpplejuice och låt svälla några minuter. Blanda pickles grönsaker, curryblandning, kapris med majonnäsen och ställ kallt till servering
2. Skär morötter och bakpotatis i stavar. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med lite olja och salt. Blanda runt i påsen
Lägg upp stavarna i en ugnsfast form och ställ in i 200 graders ugn tills de fått lite färg
3. Skär torskryggen i jämna bitar och panera i ägg, mjöl och pankosströbröd,samt lite salt och peppar
4. Gör mosade ärtor
Smält smör i en kastrull på låg värme. Lägg i de tinade ärtorna och värm upp. Kör med en stavmixer till önskad konsistens. Häll upp i skål vid servering
5. Värm upp oljan i en kastrull. När du nått rätt temperatur lägg i torskryggs bitarna och fritera tills de fått en gyllenbrun färg. Dra ner ugnen till 125 grader och varmhåll tillsammans med rotfruktsstavarna
6. Salta rotfruktsstavarna och lägg upp på tallrik som bilden visar eller servera allt separat i olika uppläggningsfat.
Till detta serverad vi till Agnes vatten och vi vuxna drack Brooklyn Lager




RSS 2.0