Marulksfjärilar på bädd av zuccini och aubergine

 
Min fiskhandlare Västkustpojkarna i Billdal hade skurit ut marulksfjärilar
 
4 personer
 
4 marulksfjärilar a 175 gram 
2-3 aubergine
1-2 zuccini
1-2 hackade vitlökar
Pankos att strö över med
1 bunt grön sparris
1 burk sötpotatiskräm eller gör en egen
4 citronskivor
Olja
Salt och peppar
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Ta fram 2 plåtar och lägg bakplåtspapper ovanpå.Pensla lite olja på pappret
3. Skär zuccini och aubergine i skivor
4. Placera dem på plåtarna. Pensla dem med olja
5. Strö över den hackad vitlöken och lite pankos. Ställ in i ugn tills de mjuknat och fått lite färg
6. Ansa den gröna sparrisen och lägg dem om det finns plats på plåtarna i ugnen efter ungefär 10-15 minuter
7. När grönsakerna i ugnen börjar få färg. Stek marulksfjärilarna i het panna. Salta och peppra
8. Tag ut grönsakerna ur ugnen. Salta och lite peppar
9. Varva zuccini- och aubergine skivor på tallriken. Lägg sparrisen runt om.
10. Lägg marulksfjärilarna ovanpå zuccini- och aubergine skivorna. Lägg en citronskiva ovanpå och en klick sötpotatiskräm på citronskivan. Servera det av grönsakerna som finns kvar samt sötpotatiskräm till
Till detta serverade vi Masi CampoFiorin 2014
 

Räkor med mango och avocado

 
Festlig och enkel förrätt att tillaga
 
4 personer
 
4hg räkor
3 st mango
2 st avocado
1 vårlök
4 dillkvistar till garnering
Majonäs 
1 lime
 
1. Skala räkorna
2. Hacka vårlöken
3. Skär mangon i kuber
4. Skär avocadon i kuber
5. Lägg i glas mango varvat med vårlök och avocado
6. Pressa lime över
7. På toppen de skalade räkorna
8. En klick majonäs och garnera med dillkvist
Till detta serverade vi Brooklyn Lager
 

RSS 2.0