Havskatt i ugn

 
4 personer

6-7 hg havskatt file
Riven ost
Tärnad bacon med lätt rök smak
1 påse potatis Smått och Gott
8 morötter
1 påse Ruccola Dill
4 Kvist tomater
Salt och vitpeppar

1. Ställ ugnen på 200 grader
2. Skvätt i lite olja i en ugnsfast form ser till att oljan täcker formen
3. Dela potatis på 4 delar och lägg i den ugnsfasta formen
5. Skala morötterna dela dem på 4 delar på längden skär dem i storlekar som potatisen
6. Salta och peppra ställ in i ugn i ca 20 minuter
7. Ringla olja i en ugnsfast form
8. Lägg i 4 jämnstora bitar av havskatten salta och lite vitpeppar
9. Lägg ovanpå den tärnade baconen, strö riven ost över och fördela dillkvistar över.
10. Dra ner ugnen till 170 grader, (låt potatis och morötterna stå kvar i ugnen) ställ in i havskatten och låt stå i ca 10-15 minuter
11. Tag ut morötterna och potatisen ur ugnen blanda i ruccola sallad
12. Lägg upp på tallrik rotfrukterna med ruccola och ovanpå havskatten. Garnera med en kvist tomat
Servera gärna ett vin med pinot noir druvan till</div>
 

Scampi på sparrisbädd



 
 
4 personer

20 st scampi
16 gröna sparrisar
Hollandaise sås
4 kakformar
Dill
Olja

1. Griljera sparrisen i het panna
2. Bryn hastigt scampi i het panna
3. Köp färdig hollandaise sås (Lallerstedt) eller gör egen
4. Lägg upp såsen i en kakform garnera med dill ställ den snyggt på tallriken
5. Lägg upp 4 sparrisar ovanpå 5 scampi. Strö lite flingsalt över
Servera ett gott vitt vin till och njut av en enkel och välsmakande rätt

RSS 2.0