Budskärs Special

 

Ett experiment namnsatt efter där jag bor. Jag är lite av en korvälskare och detta är en utmärkt vardagsrätt med lite gourmet mässsig touch

4 personer

4 stora chorizo
1 knippe grön sparris
12 små morötter
Johnnys sötstarka senap
1/4 kg räkor
Creme Fraiche
Majonnäs
1 knippe dill
Olivolja
Salt och peppar

1, Skala morötterna
2. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja rör om
3. Ställ in i ugn 200 grader tills de fått färg och mjuknat något
4. Lägg in sparrisen när det är 10 minuter kvar. Ringla lite olivolja över
5. Skala räkorna
6. Blanda samman räkor, creme frraiche, majonnäs och hackad dill
7. Ställ in i kyl. Detta kan du göra dagen innan om du vill
8. Snitta chorizon och ställ in den i ugnen när det är 15 minuter kvar på morötterna
9. Tag ur allt ur ugnen salta och peppra grönsakerna
Lägg upp på tallrik. Morötter och sparris ovanpå chorizon. En klick räksallad intill samt en klick av Johnnys senap
Till detta drack vi Carls Special


Inlindad Torskrygg med havskräfta




En njutbar rätt till vardag och fest

4 personer

7-8 hg torskryggfilé
4 stora havskräftor
1 burk Eriks Limeaioli
4 morötter
10 skivor lättrökt bacon
8-10 potatisar (mjölig sort)
Smör
Mjölk
Salt o peppar

1. Börja med att skala potatis och morötter
2. Koka potatisen och morötterna mjuka
3. Skär torskryggen i 4 lika stora delar. Linda in med 2 skivor bacon
4. Klipp sönder resten av baconen till små skivor. Lägg de ihop med torskryggen i en ugnsfast form
5. Ställ in torskryggen i 175 graders ugn till önskad innertemperatur
6. Häll av vattnet från potatisen. Lägg i en klick smör och lite mjölk. Mosa med en gaffel till ett stompmos. Salta och ev. lite peppar
7. Salta morötterna och tag ut torskryggen salta och peppra
8. Lägg upp på tallrik 1 havskräfta, lägg stompmoset i en serveringsring (tag bort ringen) lägg lite bacon på toppen. Placera torskryggen på tallriken och en morot intill. En klick Limeaioli
Till detta drack vi ett vin med pinot noir druvan


Grillad Hälleflundra på planka




Hälleflundra en ljuvligt god fisk och grillad på planka blir den mycket välsmakande

4 personer

6-8 hg Hälleflundra filé
1 planka att grilla på. Finns att köpa i välsorterade butiker med grilltillbehör
1/2 kg potatis mjölig
1/2 kg jordärtskockor
5 dl grädde
1 dl mjölk
2 äpplen
2 gula lökar
1 knippa dill
Flingsalt
Salt och peppar
Santa Marias Seafood & Fish krydda
Något grönt samt cocktailtomater till garnering

1. Lägg plankan i blöt minst 1 timma innan grillning ( läs på förpackningen)
2. Skiva potatis, jordärtskockor, äpple, lök till jämna skivor
3. Fräs löken i smör i stor gryta tillsätt potatis, jordärtskockor, äpplen rör om häll i grädde och mjölk rör om. Krydda med salt och peppar. Låt koka tills potatisen mjuknat
4. Häll upp i en ugnsfast form. Ställ in i 225 graders ugn i ca 20 minuter
5. Skär Hälleflundran i 4 jämna bitar
6. Hacka dillen
7. Tag upp plankan ur vattnet
8. Lägg flingsalt på plankan, hälleflundra filéerna ovanpå, krydda med Seafood & Fish kryddan, sprid den hackade dillen över
9. Ställ in plankan i grillen på ca 180 grader. Grilla efter tycke och smak
Lägg upp på tallrik, en klick av gratängen, hälleflundra filén intill. garnera med tomater samt något grönt som finns hemma
Till detta drack vi BILL Limited Edition Pinot Noir från Chile

RSS 2.0