Parmesangratinerad Piggvarsfilé

 
 
4 personer
 
4 st Piggvarsfileer a ca175 g
1 burk räkor i lake
1 påse potatis Smått och Gott
1 påse gulbeta
1 påse polkabeta
Riven parmesanost
Creme Fraiche
Smör
1 dillvippa
Salt och peppar
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Dela potatisen i 4 delar
3. Skala betorna och dela dem i små tärningar
4. Lägg potatisen och betorna på varsin ugnsfast form med bakplåtspapper på. Ringla över lite olja
5. Ställ in i ugn
6. Riv parmesan ost eller köp en påse färdig riven
7. Häll ut laken som räkorna ligger i
8. Blanda samman parmesanost och creme fraiche lägg i räkorna på slutet och blanda om
9. Lägg ett täcke av smeten på varje piggvarsfilé samt klipp över lite dill
10. Dra ner ugnen till 150 grader när potatis och betor har mjuknat lite och ställ in piggvarsfileerna
11. När piggvarsfileerna nästan nått sin innertemperatur dra upp ugnen tll 200 grader så parmesantäcket får lite färg
12. Blanda samman den ugnsrostade potatisen med smör, creme fraiche och lite salt till ett potatisstomp
13. Lägg upp potisstompet i en serveringsring. Placera den parmesangratinerade piggvarsfileen intill potatisstomptornet, lägg intill de ugnsrostade tärningarna av betor. Strö över lite salt och ev. lite peppar på fisken samt garnera med dill
Till detta serverade vi Bills Pinot Noir 2015 från Chile ( ett av våra favoritviner)

RSS 2.0