Marulk med persiljerot


 
4 personer

6-7 hg Marulksfilé
8-12 Mandelpotatisar
4-6 st Persiljerot
1 paket tärnad pancetta
Aioli gör egen eller köp färdig
2 citroner
4 citronskivor
Ruccola
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär mandelpotatisen med skal på i tunna skivor
3. Skala persiljeroten och skär den i skivor
4. Smörj ett ugnsfast fat och placera mandelpotatis och persiljerot på fatet och ringla lite olja över
5. Ställ in i ugnen till de fått färg och är lätt krispiga
6. Dela citronerna och ställ in i ugnen
7. Stek pancettan i het panna. Lägg upp på fat och spara till serveringen
8. Halstra marulksfiléerna i het panna. Salta och peppra
9. Dra ner ugnen till 160 grader och ställ in marulksfiléerna till önskad innertemperatur
10. Salta mandelpotatis- och persiljerot skivor när du tar ut dem från ugnen
Lägg upp på tallrik mandelpotatis skiva och en persiljerot skiva ovanpå. Gör ungefär 5 sådana i rad. Placera marulksfilén ovanpå.
Placera den ugnsbakade citronhalvan på tallriken på lite ruccola. Lägg aioli i en liten skål och placera på tallriken. Sprid pancettan över tallriken.
Garnera med citronskiva på marulken och en klick aoili ovanpå




Pilgrimsmussla i sitt egna skal


 
4 personer

4 färska pilgrimsmusslor i sitt skal
4 msk smör
4 tsk japansk soja
4 tsk pressad limejuice
2 tsk finhackad ingefära
finrivet citronskal till garnering

1. Bryn smöret
2. Öppna musslorna eller be din fiskhandlare göra det
3. Fördela alla ingredienser i skalen
4. Skaka lätt så det fördelas
5. Ställ in de hela musslorna i 250 graders ugn i ca 4 minuter alt lägg dem på grillen
När dem är färdiga tag av överdelen av musslan och garnera med det rivna citronskalet. Servera genast.





RSS 2.0