Marulk med persiljerot
4 personer
6-7 hg Marulksfilé
8-12 Mandelpotatisar
4-6 st Persiljerot
1 paket tärnad pancetta
Aioli gör egen eller köp färdig
2 citroner
4 citronskivor
6-7 hg Marulksfilé
8-12 Mandelpotatisar
4-6 st Persiljerot
1 paket tärnad pancetta
Aioli gör egen eller köp färdig
2 citroner
4 citronskivor
Ruccola
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär mandelpotatisen med skal på i tunna skivor
3. Skala persiljeroten och skär den i skivor
4. Smörj ett ugnsfast fat och placera mandelpotatis och persiljerot på fatet och ringla lite olja över
5. Ställ in i ugnen till de fått färg och är lätt krispiga
6. Dela citronerna och ställ in i ugnen
7. Stek pancettan i het panna. Lägg upp på fat och spara till serveringen
8. Halstra marulksfiléerna i het panna. Salta och peppra
9. Dra ner ugnen till 160 grader och ställ in marulksfiléerna till önskad innertemperatur
10. Salta mandelpotatis- och persiljerot skivor när du tar ut dem från ugnen
Lägg upp på tallrik mandelpotatis skiva och en persiljerot skiva ovanpå. Gör ungefär 5 sådana i rad. Placera marulksfilén ovanpå.
Placera den ugnsbakade citronhalvan på tallriken på lite ruccola. Lägg aioli i en liten skål och placera på tallriken. Sprid pancettan över tallriken.
Garnera med citronskiva på marulken och en klick aoili ovanpå
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär mandelpotatisen med skal på i tunna skivor
3. Skala persiljeroten och skär den i skivor
4. Smörj ett ugnsfast fat och placera mandelpotatis och persiljerot på fatet och ringla lite olja över
5. Ställ in i ugnen till de fått färg och är lätt krispiga
6. Dela citronerna och ställ in i ugnen
7. Stek pancettan i het panna. Lägg upp på fat och spara till serveringen
8. Halstra marulksfiléerna i het panna. Salta och peppra
9. Dra ner ugnen till 160 grader och ställ in marulksfiléerna till önskad innertemperatur
10. Salta mandelpotatis- och persiljerot skivor när du tar ut dem från ugnen
Lägg upp på tallrik mandelpotatis skiva och en persiljerot skiva ovanpå. Gör ungefär 5 sådana i rad. Placera marulksfilén ovanpå.
Placera den ugnsbakade citronhalvan på tallriken på lite ruccola. Lägg aioli i en liten skål och placera på tallriken. Sprid pancettan över tallriken.
Garnera med citronskiva på marulken och en klick aoili ovanpå
Pilgrimsmussla i sitt egna skal
4 personer
4 färska pilgrimsmusslor i sitt skal
4 msk smör
4 tsk japansk soja
4 tsk pressad limejuice
2 tsk finhackad ingefära
finrivet citronskal till garnering
1. Bryn smöret
2. Öppna musslorna eller be din fiskhandlare göra det
3. Fördela alla ingredienser i skalen
4. Skaka lätt så det fördelas
5. Ställ in de hela musslorna i 250 graders ugn i ca 4 minuter alt lägg dem på grillen
När dem är färdiga tag av överdelen av musslan och garnera med det rivna citronskalet. Servera genast.
4 tsk japansk soja
4 tsk pressad limejuice
2 tsk finhackad ingefära
finrivet citronskal till garnering
1. Bryn smöret
2. Öppna musslorna eller be din fiskhandlare göra det
3. Fördela alla ingredienser i skalen
4. Skaka lätt så det fördelas
5. Ställ in de hela musslorna i 250 graders ugn i ca 4 minuter alt lägg dem på grillen
När dem är färdiga tag av överdelen av musslan och garnera med det rivna citronskalet. Servera genast.