Pilgrimsmussla,salcciccia och lax

 
 
 
Jag har experimenterat med en crosskitchen rätt som är spännande att bjuda på. Dessa råvaror funkar bra ihop för bästa smakupplevelse börja med att avnjuta pilgrimsmusslan

4 personer

4 pilgrimsmusslor
4 råa salcciccia
3 hg laxfile frambit
1 blomkålshuvud
8 färska potatisar
1 paket tärnad bacon
1 paket sockerärtor
1 burk cremefraiche
1 burk med Lallerstedts Lime aioli
smör
salt och peppar

1. Börja med att ansa blomkålshuvudet. Lägg blomkålsbuketterna i vatten, salta och koka den mjuk
2. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper
3. Sätt ugnen på 125 grader för att varmhålla
4. Skala potatisen och tärna den
5. Stek potatisen i panna. Salta och peppra. Varmhåll i ugn
6. Stek den tärnade baconen och lägg på hushållspapper för att avlägsna en del av fettet
7. Skär laxen i jämnstora kuber
8. Stek salcciccian i panna. Rulla den hela tiden så den får jämn färg runt om. Stek den inte för länge för då blir den torr. Varmhåll i ugn
9. Stek laxkuberna hastigt i panna. Salta och peppra. Varmhåll i ugn
10. Häll av vattnet från blomkålen. Mixa ihop med en klick smör och en klick cremefraiche efter tycke och smak. Salta och peppra. Smaka av. Varmhåll i ugn
11. Koka sockerärtorna i micro ugn ca 4-5 minuter
12. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i panna så de får en vacker stekyta. Salta och lite peppar
13. Lägg upp på tallrik en klick blomkålspure, ringla den stekta potatisen runt blomkålspuren. Placera pilgrimsmusslan på toppen, Placera en laxkub och salcciccia vid sidan om. Garnera med sockerärtor, och en klick lime aoili. Sprid bacontärningarna över blomkålspuren och pilgrimsmusslan
Servera ett rött vin med pinot noir alt cabernet sauvignon druvan till även ett välkylt smakrikt rosevin kan fungera
 

Sallad på ugnsbakad färskpotatis

Detta är ett av Susies sommarfavoritrecept.
 
4 personer
 
0,6 kg färskpotatis (små & jämnstora)
1 påse ruccola
1 ask cocktailtomater
1 rödlök (skuren i tunna skivor)
pinjenötter
parmesanost
 
Potatis dip:
0,5 dl olivolja
0,5 dl balsamico
1-2 msk honung
 
flingsalt och svartpeppar
olivolja
 
Detta är en jättegod potatissallad som är enkel att göra till såväl små som stora middagssällskap. Serveras ljummen och passar utmärkt till grillat.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta potatisen och låt dom bli helt torra.
Doppa potatisen i dippen och lägg  i en långpanna. Ugnsbaka i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk. Skaka om eller rör försiktigt några gånger så potatisen får en fin gyllenbrun färg runt om.
När potatisen är klar ta ut den, strö över  lite flingsalt och låt den svalna något.
Ta ett vackert fat och strö lite ruccola i botten, Lägg därefter upp potatisen på fatet och toppa med ytterligare lite ruccola. Garnera därefter med rödlök och coctailtomater.
Strö över pinjenötterna och hyvla över parmensan efter tycke och smak.
Avsluta med att ringla över lite god olivolja, lite flingsalt och några drag med pepparkvarnen.
Därefter är den klar att serveras!

Grillad fläskfile och salcciccia

 
 
 
4 personer

6-8 hg fläskfile
4 råa salcciccia
1 gul paprika
1 grön paprika
1 orange eller röd paprika
1 squash
1 zucchini
1 burk Lallerstedts Bernaisesås Provencale
Marinad/grillolja
salt och peppar

1. Putsa fläskfileen
2. Lägg den i marinad i 2-3 timmar
3. Skär grönsakerna i jämnstora bitar och ringla lite olivolja över
4. Klipp isär salcciccian
5. Tag ur fläskfileen ur marinaden
6. Lägg grönsakerna i wok grillpanna
7. Lägg på fläskfileen
8. Lägg på salcciccian efter en stund. Låt den inte grillas för länge då blir den torr. Lägg in den hellre i 120 graders ugn på slutet
9. Grilla efter tycke och smak
10. Lägg upp allt på ett vackert serveringsfat. Jag har använt ett som är nyinköpt på Amalfikusten. Salta och peppra
11. Servera bernaisesås provencale och ett rött vin till Merlot, Syrah


 

Grillad laxfile

 
 
4 personer

6-8 hg laxfile med skinn
Barbeque sås med Hickory smak
3 äpplen
1 paket små majskolvar
vitkål
1 rödlök
2 Lime
Sweet chili sauce
Salt och peppar

1. Gnid in laxfilen med Barbeque Sås
2. Skär äpplen och lime i klyftor
3. Skär rödlök och vitkål i lagom bitar
4. Skölj av mini majskolvar
5. Tänd grillen
6. Häll lite olivolja över grönsakerna
7. Lägg Laxfileerna i grillhalstret
8. Lägg i grönsakerna i grill wokpannan
9. Lägg på grillhalstret
10. Grilla och woka efter tycke och smak
11. Lägg upp laxfileer och grönsaker på ett serveringsfat salta och peppra, ringla lite olivolja över grönsakerna
12. Servera med sweet chili sauce och servera ett gott vin till Pinot Noir eller Cabernet Sauvignon
 

Grillad havskatt

 
 
4personer

7-8 hg havskatt fileer
vitlök
smör
dill
16 små färskpotatisar
1 bunt grön sparris
1 påse ruccola
olivolja
salt och peppar
1 burk Lallerstedts Limeaoili

1. Förkoka potatisen så den mjuknar något
2. Förkoka sparrisen mycket kort
3. Låt potatis och sparris ångas av och kallna
4. Skär potatisen i halvor
5. Skär sparrisen i jämnstora bitar
6. Häll olivolja över potatis och sparris
7. Tänd grillen
8. Gör iordning kryddsmör blanda samman smör, vitlök, dill
9. Bred på kryddblandningen på en sida av havskatt fileerna
10. Vik havskattfileerna dubbelt
11. Lägg fileerna i ett grillhalster
12. Tag fram wokpanna för grillen
13. Lägg i potatis och sparris i wokpanna mot slutet lägg i ruccola sallad
14. Lägg på grillhalstret med fileerna
15. Grilla efter tycke och smak
16. Lägg upp havskatt fileer på serveringsfat krydda med salt och peppar
17. Servera de wokade grönsakerna på ett uppläggningsfat, ringla lite olivolja över salta och peppra
18. Servera limeaoili till samt ett passande vin eller öl
 

RSS 2.0