Oxfilé med "potatis i elden"

Skogens guld tillsammans med Svensk Oxfilé. Der är bara att njuta av livet
 
4 skivor Svensk Oxfilé på ca 175 g/styck
4-6 medelstora potatisar
75 gram smör
1 fint hackad gul lök
2 krossade vitlöksklyftor
2 msk hackad dragon
1 msk olivolja
Kantareller nyplockade i skogen
Vitlökssmör
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Dela potatisen längs långsidan
3. Gröp ur innehållet och salta inne i potatisskalet
4. Blanda samman innehållet i potatisen med löken, dragon, smör och olivolja till en jämn smet.
5. Fyll potatishalvorna och sätt dem samman linda in dem i folie
6. Ställ in dem i ugnen i ca 1 timma alt lägg dem på grillen
7. Grilla oxfilén till en innertemperatur på ca 58 grader
8. Stek kantarellerna
9. Skär vitlökssmöret
Lägg upp på tallrik potatishalvorna, oxfilé med vitlökssmör och en hög med kantareller ovanpå. Garnera med en grön kvist.
Till detta drack vi Reverdito Barbera D´Alba 2012

Hel plattfisk i ugn



När sommaren är som bäst
 
4 personer

1 hel plattfisk
8-12 nyskördade morötter
8-16 nyskördade potatisar
1 citron
Salt
Smör

1. Sätt ugnen på 100 grader
2. Lägg fisken på ett ugnsfast fat.
3. Salta fisken lätt, skär citronen i 4 klyftor och placera intill fisken. Ställ in i ugnen i ca 1 timma
3. Koka morötter och potatis till de mjuknat. Salta
4. Smält smör på svag värme
Lägg upp på fat hela fisken, placera potatis, morötter och citron intill. Servera smält smör till.
Till detta drack vi Les Grézes Pinot Noir från 2014

RSS 2.0