Marulksfile med vit sparris





4 personer

6-7 hg marulks filéer
12 vita sparrisar
12 morötter
Lättrökt tärnad bacon
Hollandaisesås färdig eller gör en egen
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Socker

1. Stek den tärnade baconen och låt den torka på hushållspapper
2. Skala morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten
3. Skala sparrisen och gör dem så stora så¨att de får plats i en kastrull. Koka upp lättsaltat vatten med lite socker i och låt dem små koka. Sparrisen är klar när du tar ena ändan med en gaffel och den bugar lätt på andra ändan.
4. Bryn marulks filéen eller filéerna i en varm panna. Salta och peppra både vit och svart peppar
5. Ställ in i 150 graders ugn till innertemperatur på 59 grader
6. Värm hollandaisesåsen
7. Skär upp marulken i jämna skivor

Lägg upp på tallrik 3 sparrisar och 3 morötter (se bild), Placera marulken på mitten, strö över den tärnade baconen och lägg en klick hollandaisesås på fisken och sparrisen

Till detta drack vi ett Italienskt rött vin Briccotondo med barbera druvan

Pocherad Hälleflundra på sparrisbädd




4 personer

6-7 hg Hälleflundra
24 gröna sparrisar
8 pilgrimsmusslor
8 morötter
Lallerstedts hollandaisesås alt gör en egen
Citron
Salt
Peppar
Vitt vin

1. Skala morötterna
2. Skär hälleflundran i 4 lika stora bitar
3. Tag fram pilgrimsmusslorna
4. Ansa sparrisen
5. Koka morötterna mjuka
6. Koka upp lättsaltat vatten med lite vitt vin i
7. Lägg hälleflundra bitarna och pilgrimsmusslorna i en kastrull. Slå över det kokande vattnet så att det täcker. Ställ kastrullen på låg temperatur. När du sticker en sticka i fisken och musslorna och den glider igenom utan motstånd är den klar
8. Koka sparrisen
9. Salta och peppra fisk och musslor och en skvätt citron på fisken

Lägg upp på tallrik 4 sparrisar, 2 morötter, lägg fisken ovanpå sparrisen och pilgrimsmusslorna intill, klicka hollandaisesås på fisken och på sparrisen. Strö lite flingsalt över.

Servera gärna ett vitt vin med sauvignon blanc alt pinot noir till.

Smaklig spis

Oxfile med chorizo och grillade grönsaker




Nu är grillsäsongen igång och den nya grillen är inkörd

4 personer

6hg svensk oxfilé
1 paket Ridderheims färska chorizo
8 stora champinjoner
1 squash
1 stor röd paprika
1 stor grön paprika
1 stor gul paprika
Johnnys senap
Sweet Baby Ray´s Sweet Vidalia Onion Barbeque Sauce
1 påse peppar rubbing


1. Putsa köttet
2. Skär paprikan i jämnstora skivor
3. Skär squashen i 12 skivor
4. Sätt en champinjon längst in och en ytterst på 4 spett och varva därefter squash och paprika
5. Gnid in oxfileen med peppar rubbing
7. Pensla grönsaksspetten och chorizon med Barbeque såsen
8. Värm upp grillen
9. Lägg på oxfileen och grill den till den innertemperatur som du önskar. Låt den vila 5-10 minuter innan du skär den i lämpliga portionsbitar
10. Grilla chorizon och grönsaksspetten
Lägg upp på tallrik, oxfilé, chorizo och grönsaksspetten. Servera Barbeque sås och senap därtill
Vi drack ett vin från Californien med Zinfandel druvan

RSS 2.0