Havskatt på sparrisbädd


Havskatt denna underbara fisk tillsammans med färskpotatis och sparris


4 personer

6-7 hg havskattfile
12-16 st svensk färskpotatis
16 st gröna sparrisar
1 paket Jägarbacon
1 burk Lallerstedts hollandaise sås
8 st dillvippor
Salt och peppar
Havssalt

1. Koka potatisen i lätt saltat vatten
2. Tvätta och ansa sparrisen
3. Skär havskattfilen i portionsbitar
4. Stek fileerna lätt i panna. Salta och peppra. Tag ur och varmhåll
5. Stek baconskivorna lätt och lägg ovanpå fisken. Varmhåll alt i ugn
6. Stek den gröna sparrisen runt om i het panna. Varmhåll i ugn
7. Häll av potatisen och låt den ånga av
8. Tag fram sås och dillvipporna

Lägg upp på tallrik 4 st gröna sparrisar, ovanpå havskattfile med baconskiva, 2 potatisar, en klick hollandaise sås vid sidan om Se bilden. Garnera med dillvipporna ovanpå havskatten. Strö lite havssalt över potatisen.

Till detta drack vi ett spanskt chardonnay vin Rigau Ros

Smaklig måltid




Hummersallad


När hummern är billig kan man lyxa till tillvaron



4 personer

2st kokta svenska humrar
1 knippe dill
4st avocado
Majonäs
Creme Fraiche
2 vitlöksklyftor
Vitvins vinäger

1. Skala hummern. Tag ut stjärten och klorna hela. Spara övrigt hummerkött som du får ut
2. Hacka dillen grovt
3. Blanda samman, cremefraiche, majonäs, dill och pressa i vitlöksklyftorna och rör om
4. Tag ur avocadoköttet. Skär dem i kuber
5. Lägg avocado kuberna på en tallrik och skvätt över vitvinsvinäger. Blanda runt
6. Skär hummer stjärtarna och klorna i jämna skivor

Lägg upp på tallrik en hög med avocado kuber, dillblandningen ovanpå, placera hummerköttet ovanpå dillblandningen och på toppen en hel hummerklo. Garnera med dillkvist

Vi drack ett spanskt Chardonnay vin Rigau Ros till

Tonfisk med råstekt färskpotatis


Medelhavskänsla kombinerat med svenska sommarprimörer



4 personer

4 st Tonfiskkotletter ca 175-200 g/st
12 mellanstora svenskodlade färskpotatisar
5 stora svenskodlade morötter
1 paket sockerärtor
1 paket persiljesmör
1 paket vitlökssmör
alt gör ett eget smör se under mina andra recept
Sweet chili sauce
salt och peppar

1. Tvätta potatisen
2. Skala morötterna
3. Skär potatis och morötter till kuber
4. Råstek dem i panna salta och peppra
5. Varmhåll i ugn
6. Koka sockerärtorna i microugn
7. Blanda ihop med de råstekta primörerna och varmhåll i ugn
8. Stek tonfiskkotletterna hastigt i panna
9. Ställ in i ugn tillsammans med primörerna
10. Skär upp kryddsmöret i bitar
11. Lägg i skålar med is i botten

Lägg upp på tallrik en hög med potatis/morötter/sockerärtor, ovanpå en tonfiskkotlett, lägg en skiva krydddsmör på toppen. Spritsa Sweet chili sauce runt se bild ovan
Servera gärna ett rött vin till. Vi drack Baron de Navarro





RSS 2.0