Vit sparris med rödtungsrullader

Allmänt
 
2 personer
 
 
6 st Stora vita sparrisar ( tyska)
4 st  rödtungsfileer ca 100 g/st alt dela stora på mitten
4 stora havskräftor alt kräftstjärtar med skal om din fiskhandlare har det
1 knippe dill
Hollandaisesås alt smält smör 
Vitt vin
Smör
 
1. Sätt ugnen på 140 grader
2. Skala havskräftorna och spara stjärtarna. Övrigt innehåll i havskrätorna kan du njuta av medan du lagar maten.
3. Lägg upp rödtungsfileerna och skär dillen i lagom bitar så att en del sticker ut ur rulladerna
4. Placera en kräftstjärt och dill i ena ändan av fileen och rulla ihop till en rullad. Placera dem i en smörad ugnsfast form. Salta och peppra.
5. Skala sparrisen och lägg den i saltat kokat vatten. Dra ner värmen så att det sjuder. Sparrisen är klar om du tar en gaffel i mitten och den börjar böja sig (ca 20 minuter). Tag upp sparrisen och låt den ånga av med lite smör på.
6. När det är ca 10 minuter kvar på sparrisen, skvätt lite vitt vin på rulladerna och en klick smör på toppen av varje rullad. Ställ in i ugn. När de börjar släppa lite vätska är dem klara.
7. Lägg upp på tallrik 3 sparrisar med lite flingsalt på placera en rödtungsrullad ovanpå samt klicka lite hollandaisesås på sparrisen.  Servera en extra rödtungsrullad och hollandaisesås till.
Till detta drack vi ett glas Riesling 
 
 
Kommentera här!