Majskycklingbröst fylld med whiskyädelost
4 personer
4 majskycklingbröst
16-20 mandelpotatisar
8 morötter
1 bit Kvibille Whiskyädelost
8 stora skogschampinjoner
persilja
smör
mjölk
salt
peppar
1. Koka mandelpotatisen och morötterna mjuka, I varsin kastrull
2. Stek majskycklingbrösten hastigt i panna
3. Gör ett snitt i sidan på varje majskycklingbröst och fyll med whiskyädelost
4. Sätt in majskycklingbrösten i 175 graders ugn
5. Skär champinjonnerna i 4 bitar
6. Hacka persiljan
7. Gör mos av mandelpotatisen, mjölk och smör, salta och peppra. På slutet lägg i en del av den hackade persiljan. Varmhåll
8. Lägg resterande persilja på majskycklingbrösten i ugnen
9. Mosa morötterna med lite smör, Salta och peppra. Varmhåll
10. Stek skogschampinjonerna i het panna. Varmhåll dem i ugn
11. Tag ut majskycklingbrösten och skär dem i jämnstora bitar Montera på tallrik med monteringsring. Fyll med mandelpotatismoset och på toppen morotsfyllningen, Tryck till och ta bort formen. Lägg ett majskycklingbröst på varje tallrik och garnera med champinjoner.
Vi åt detta på söndag kvällen och serverade rött vin som var kvar sedan gårdagen Ett spanskt Onyx vin
16-20 mandelpotatisar
8 morötter
1 bit Kvibille Whiskyädelost
8 stora skogschampinjoner
persilja
smör
mjölk
salt
peppar
1. Koka mandelpotatisen och morötterna mjuka, I varsin kastrull
2. Stek majskycklingbrösten hastigt i panna
3. Gör ett snitt i sidan på varje majskycklingbröst och fyll med whiskyädelost
4. Sätt in majskycklingbrösten i 175 graders ugn
5. Skär champinjonnerna i 4 bitar
6. Hacka persiljan
7. Gör mos av mandelpotatisen, mjölk och smör, salta och peppra. På slutet lägg i en del av den hackade persiljan. Varmhåll
8. Lägg resterande persilja på majskycklingbrösten i ugnen
9. Mosa morötterna med lite smör, Salta och peppra. Varmhåll
10. Stek skogschampinjonerna i het panna. Varmhåll dem i ugn
11. Tag ut majskycklingbrösten och skär dem i jämnstora bitar Montera på tallrik med monteringsring. Fyll med mandelpotatismoset och på toppen morotsfyllningen, Tryck till och ta bort formen. Lägg ett majskycklingbröst på varje tallrik och garnera med champinjoner.
Vi åt detta på söndag kvällen och serverade rött vin som var kvar sedan gårdagen Ett spanskt Onyx vin
Pilgrimsmussla med sparris
4 personer
12 pilgrimsmusslor
16 gröna sparrisar
1 paket tärnad bacon
1 burk röd stenbitsrom
Creme Fraiche
Majonäs
1 Citron
Peppar
1. Torka pilgrimsmusslorna med hushållspapper
2. Stek bacontärningar låt dem rinna av på hushållspapper
3. Blanda 2 klickar Creme Fraiche med en klick majonäs
4. Blanda i stenbitsrommen försiktigt. Drag ett varv på pepparkvarnen. Blanda runt
5. Tvätta sparrisen och ta bort den trådiga biten
6. Stek sparrisen i panna så den får lite färg
7. Ställ in 125 graders ugn en stund tills de känns mjuka men ändock spänstiga
8. Stek pilgrimsmusslorna hastigt till dem får en lite stekyta. Drag bort pannan från värmen
9. Lägg upp på tallrik 4 sparrisar ovanpå 3 pilrimsmusslor, sprid bacontärningarna runt inte för mycket. Blir det bacon kvar ge det till dina husdjur. Lägg en klick av stenbitsromsröran ovanpå varje pilgrimsmussla. Garnera med citronskiva
Servera en öl eller väl avkylt vitt vin till
16 gröna sparrisar
1 paket tärnad bacon
1 burk röd stenbitsrom
Creme Fraiche
Majonäs
1 Citron
Peppar
1. Torka pilgrimsmusslorna med hushållspapper
2. Stek bacontärningar låt dem rinna av på hushållspapper
3. Blanda 2 klickar Creme Fraiche med en klick majonäs
4. Blanda i stenbitsrommen försiktigt. Drag ett varv på pepparkvarnen. Blanda runt
5. Tvätta sparrisen och ta bort den trådiga biten
6. Stek sparrisen i panna så den får lite färg
7. Ställ in 125 graders ugn en stund tills de känns mjuka men ändock spänstiga
8. Stek pilgrimsmusslorna hastigt till dem får en lite stekyta. Drag bort pannan från värmen
9. Lägg upp på tallrik 4 sparrisar ovanpå 3 pilrimsmusslor, sprid bacontärningarna runt inte för mycket. Blir det bacon kvar ge det till dina husdjur. Lägg en klick av stenbitsromsröran ovanpå varje pilgrimsmussla. Garnera med citronskiva
Servera en öl eller väl avkylt vitt vin till
Fläskfile på skogschampinjonbädd
4 personer
7-8 hg fläskfile
8 skivor Jägarbacon
8 skivor med potatisar
Skogschampinjoner
Creme fraiche
Dijon senap
Brocoli
Salt
Peppar
1. Sätt ugnen på 170 grader
2. Lägg in potatisskivorna i ugnen med lite olivolja. Salta och peppra
3. Skär fläskfilen i 8 jämn stora bitar
4.Lägg en klick senap på varje fläskfile bit och linda en baconskiva runt. Peppra
5. Efter 10-15 minuter som potatisen varit i ugnen tag ut den och lägga ett fläskfileknyte på varje potatis
6. Ställ in i ugnen och låt stå ca 20 minuter
7. Skär skogschampinjonerna i 4 delar och stek dem i panna, blanda i creme fraiche och senap. Låt stå på svag värme
8. Koka brocolibuketterna i micro ca 5 minuter
9. Lägg upp på tallrik champinjonröran, ovanpå 2 stycken potatisar med fläskfileknyte på och garnera med brocolibuketterna
Servera ett smakrikt rött vin till
Avocado med soltorkad tomat
Ett av mina lyckade experiment
4 personer
4st avocado
8 skivor med parmaskinka
8-12 soltorkade tomater
Olivolja
Creme Fraiche
1. Sätt ugnen på 200 grader. När ugnen är varm sätt in 8 skivor med parmaskinka som du har lagt på smörpapper. Låt vara i ugnen till dem blir till krispiga parmasticks. Tag ut ur ugnen och låt svalna
2. Skala avocadon. Skär dem i jämn stora bitar
3. Tag ur de soltorkade tomaterna ut burken och låt rinna av
4. Blanda samman i mixer avocado med lite olivolja. lägg i de soltorkade tomaterna mixa ihop, lägg i lite creme fraiche och mixa ihop
5. Lägg upp röran i cocktailglas. Ganera med cocktailtomat samt 2 parmasticks
Servera ett väl avkylt vitt vin till
Vätternröding med stenbitsrom
Vi tillbringade en helg på Visingsö med våra vänner Kicki och Mats och vi kunde inte undgå att köpa med en Vätternröding hem, Här nedan presenteras en förrätt på denna delikata insjöfisk
4 personer
1 normalstor Vätternröding
1 burk röd stenbitsrom
Creme Fraiche
Majonnäs
Sallad
Cocktailtomater
Grännaknäcke
Gräslök
1. Blanda ihop stenbitsrom med lite creme fraiche och majonnäs. Låt det stå kallt i kylskåpet i minst 1 timma
2. Filea fisken så du får ut fina benfria bitar
3. Lägg upp på tallrik rödingfilebitar
4, Sätt en skål med romröran på tallriken och garnera med gräslök
5. Garnera på tallriken med sallad och tomater samt en skiva Grännaknäcke
Servera en mörk öl till och njut av det bästa som Vättern kan erbjuda