Svärdfisk




Västkustpojkarna hade svärdfisk en fantastisk fisk att grilla

4 personer

4 svärdfisk kotletter på 150 - 200g
2 små auberginer eller en stor
1 squash
8 små lätt kokta potatisar
Vitlökssmör
Sallad
1 citron
Crema de Basilico
Salt och peppar

1. Gör ett eget vitlökssmör eller köp färdigt
2. Skär aubergine, squash, potatis i tärningar
3. Droppa lite citron över svärdfisken
4. Lägg tärningarna i en långpanna med olja i och rör runt
Ställ in i 190 graders ugn till de får färg
5. Lägg svärdfisk kotletterna på grillen salta och peppra. Se till att du får ett vackert grillmönster på fisken
6. Lägg upp på tallrik tärningar av aubergine, squash och potatis på tallriken. Strö lite flingsalt över. Lägg svärdfisk kotletten intill. En citronskiva ovanpå och en skiva vitlökssmör. Garnera med sallad och lite Crema de Basilico på salladen
Till detta drack vi vitt vin Rigau Ros från Spanien

Surf and Turf


Surf and Turf en kombination av hav och land som gifter sig väl med varandra. Serveras som en förrätt.
 
4 personer

4 skal av pilgrimsmussla för servering
12 pilgrimsmusslor ( om du köper färska i skal så får du skalet med dig för att servera i)
3 st chorizo
3 st chilifrukter
3 st salladslök
Olivolja

1. Tag bort kärnorna ur chilifrukterna och skär dem i små bitar
2. Skär löken i små bitar
3. Skär chorizon i jämna skivor
4. Torka pilgrimsmusslorna med hushållspapper
5. Lägg chorizo, lök, chili i het panna med lite olivolja
6. Efter några minuter lägg i pilgrimsmusslorna och stek hastigt till de får lite färg
Servera Surf and Turf i pilgrimsmusselskalen
Till detta drack vi Carls Special

RSS 2.0