Hälleflundra med vit sparris

Fisk & Skaldjur
En av de bästa fiskarna ihop med en kulinarisk grönsak
 
4 personer
 
4 bitar Hälleflundrafilé a 175 g/st
1 bunt vit sparris
250 g skalade färska svenska räkor
8-12 små potatisar ( Jag väljer delikatesspotatis i påse från Hemköp)
1 burk hollandaisesås alt gör en en egen ( Eriks eller Mannerströms väljer jag när jag köper färdig)
1 citron
salt och peppar
 
1. Börja med att skala räkorna och ställ dem i kylen tils servering
2. Skala sparrrisarna försiktigt ej knopparna ( spara skalet)
3. Lägg skalet från den vita sparrisen i en bred kastrull med vatten och salt. Koka upp och lägg i sparrisen och låt den sjuda försiktigt. När du tar upp den med en gaffel eller matpincett, är den klar när den börjar böja sig. Tag upp dem och lite smör och salt på dem
4. Koka samtidigt potatisen med skal på
5. Stek hälleflundra bitarna i varm panna, salta och peppra. Om du vill kan du efter en stund ställa in dem i 150 graders ugn och när dem börjat släppa lite vätska är dem klara alt. använd en ugnstermometer till önskad innertemperatur
6. Lägg upp hollandaisesåsen i en skål, ta fram räkorna
7. Skär 4 citronskivor
Lägg upp på tallrik den vita sparrisen, placera hälleflundran ovanpå, strö räkor över fisken och placera 2-3 potatisar intill samt en klick hollandaisesås, garnera med citronskivor
Till detta serverade vi Black Stallion Pinot Noir
Kommentera här!