Kalvkotletter med kantareller




Min kötthandlare hade kalvkotletter hemma och min fru Susie kom hem med kantareller. Detta blev resultatet

4 personer

4 st Kalvkotletter
8 st Nürnberger Rostbratwürst
4 st bakpotatisar
Kantareller efter tycke och smak
1 burk Eriks Chili Bernaise
1 påse sallad av valfri sort
8 st cocktailtomater
Creme de Basilico
Salt o Peppar

1. Skär bakpotatisen i jämna stavar
2. Lägg stavarna i lätt saltat vatten och låt koka upp
3. Tag upp med slev och låt torka något
4. Lägg stavarna i en ugnsfast form med olja rör runt något
5. Ställ in i 200 graders ugn och låt stå tills de fått färg
6. Ställ in Rostbratwürsten när det är ca 15 minuter kvar på potatisstavarna
7. Stek kalvkotletterna i panna. Salta och peppra. När det är ca 5 minuter kvar i ugnen ställ in dem
8. Stek kantarellerna
9. Dela cocktailtomaterna på mitten
Lägg upp på tallrik. Sallad i botten och en string med balsamico runt om. Lägg chili bernaise i en liten skål och placera på tallriken.
Lägg en hög med potatisstavar och salta
Placera kalvkotletten mitt på och 2 st Rostbratwürst på varsin sida
Lägg kantarellerna ovanpå Kalvkotletten och garnera med cocktailtomater
Till detta serverade vi ett Italienskt rött vin

Majskycklingbröst och miniklubbor







4 personer

1 paket Bjärefågel Marinerade miniklubbor
2 Majskycklingbröst
1 paket Tortellini
1 påse Italiensk sallad
1 paket tärnad Panchetta
Salt och peppar

1. Stek Panchettan i het panna och låt den torka av på hushållspapper
2. Bryn Majskycklingbrösten runt om. Salta och peppra
3. Tag ur miniklubborna och lägg dem på en ugnsfast form
4. Ställ in Majskycklingbrösten och miniklubborna i 175 graders ugn. Låt stå till önskad temperatur
5. Koka Tortellinin i lätt saltat vatten
6. Lägg upp Italiensk sallad på ett stort serveringsfat
7. Tag ut Majskycklingbrösten ur ugnen och låt vila något. Skär dem i jämna skivor
8. Lägg Tortellinin ovanpå salladen
9. Placera de skurna Majskycklingbrösten ovanpå Tortellinin
10. Lägg miniklubborna runt om
11. Sprid tärnade Panchettan över.

Till detta serverade vi ett vin med Merlot druvan

Tapas



En enkel förrätt men festlig och skapar trevlig samvaro runt bordet

5 personer

1 burk Skagenröra
2 avocados
10 brödskivor (vitt)
5 skivor Serano skinka
5 fetaost tärningar
Ridderheims olika oliv och tomatinläggningar. Blanda efter tycke och smak
1 Citron
Creme Fraiche
Smör
Cocktail pinnar
Små serverings skålar

1. Skär bröden i 10 runda skivor och stek dem lätt i smör
2. Blanda samman avocado och en klick creme fraiche
3, Lägg i botten på 5 små serveringsskålar en brödskiva och ovanpå avocado blandningen, toppa med skagenröra. Garnera med citronskiva
4. Lägg 5 brödskivor och på varje en skiva Serano skinka och ovanpå en fetaost tärning. Fäst med cocktail pinne och lägg på en liten serveringstallrik
5. Häll upp Ridderheims oliv- och tomatinläggningar i olika skålar.

Till detta serverade vi Rosévin och mörkt öl

Lyxig hummertoast med löjrom



Det här är en lyxig toast som man inte gör varje dag ...
Men vid speciella tillfälle kan det vara härligt att unna sig även en sådan här anrättning. Receptet nedan är för 2 personer.

Ingredienser:

2 skivor vitt bröd alt. lantbröd
smör

1 nykokt hummer
majonnäs (ca 1 dl) (egengjord eller färdig - förslagsvis Hellmans)
dill
några droppar citron
1 knivsudd chili pulver
löjrom
späda salladsblad av valfri sort
svartpeppar

Dela hummern på längden i två delar.
Ta ur köttet och skär det i bitar och lägg i en skål.
Skala klorna så att du får 2 hela hummerklor att dekorera med.
Blanda i citron, chilipulver och lite finklippt dill i majonnäsen.i en separat skål.
Ta därefter och skeda över majonnäsblandningen över hummerköttet och rör om försiktigt. Blandningen skall vara fast.

Skär bort kanterna på brödet (eller gör två rundlar) och stek gyllenbruna med smör i stekpanna.

Lägg brödet på på tallriken den skall serveras på.
Lägg därefter på salladen, skeda upp hummerröran och toppa med löjrom och hummerklo.
Ta därefter ett varv eller 2 med pepparkvarnen över toasten!
Färdig att servera!




Grillad fläskfilé med grönsaksspett

 

4 personer

8 hg putsad fläskfilé
8 stora champinjoner
1 squash
2 gröna paprikor
2 röda paprikor
2 gula paprikor
Sweet Babe Rays HIckory and Brown sugar Barbeque Sauce

1. Tänd grillen
2, Pensla fläskfilén med Barbeque Saucen
3. Skär grönsakerna i jämna skivor
4. Skölj champinjonerna
5. Börja grönsaksspetten med champinjon och avsluta med champinjon, Fördela grönsakerna där mellan
5. Pensla grönsaksspetten med Barbeque Sauce
6. Grilla till önskat tycke och smak
Lägg upp på tallrik 3 skivor fläskfilé och ett grönsaksspett. Servera Barbeque Sauce därtill.
Till detta drack vi ett Rioja vin

RSS 2.0