Pasta Tonnato

Fisk & Skaldjur
 
4 personer 1 burk med sardellfiléer 2 burkar tonfisk i olja 2 msk kapris 1 kruka basilika 2 Citroner 1 nypa chiliflakes nymalen svartpeppar 1/2 dl olivolja 1 dl solrosolja ca 1 dl kycklingbuljong 400 gram Tagliatelle 1. Öppna tonfiskburkar och behåll oljan 2.Tag ur sardellfiléerna ur burken och lägg dem på ett fat 3. Tag av basilika bladen och lägg dem åt sidan 4 Lägg i tonfisk med oljan, sardellfiléerna (Spara 4-8 för garnering), basilika bladen (spara 4 för garnering), kapris i en matberedare. Mixa till en jämn smet 5 Pressa i citronsaften ( Spara 4 klyftor av citronen för garnering), tillsätt chiliflakes och mycket svartpeppar. Mixa ihop. 6.Tillsätt i en tunn stråle olivoljan och därefter solrosoljan till en majonnäsaktig konsistens. Späd med lite kycklingbuljong i taget och smaka av. 7. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.Häll av vattnet och lägg tillbaks pastan. Lägg i tonnatosmeten, lite kokvatten och rör om ordentligt så pastan suger åt sig tonnatosmeten. 8. Lägg upp djupa tallrikar pasta tonnato, peppra och garnera med basilika blad, sardellfiléer och citronklyfta. 9.Servera genast tillsammans med ett smakrikt vitt vin
En kommentar