Blomkålspuré med Salsiccia och pilgrimsmussla



 
En underbar smakkombination
 
4 personer

1 stort blomkålshuvud
2 st salsiccia
12 pilgrimsmusslor
1 knippe dill
1 burk med röd stenbitsrom
Smör
creme fraiche

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Ansa blomkålen
3. Lägg blomkålsbuketterna på en oljad ugnsfast form. Rör runt. Ställ in i ugn tills de får lite färg och har mjuknat
4. Tag färsen ur Salsiccian. När det är ca 10 minuter kvar i ugnen strö Salsicciafärsen över blomkålen
5. Tag ut ur ugnen och mosa sönder blomkålen ihop med salsiccian i en bunke tillsammans med smör och creme fraiche. På slutet kan du använda en stavmixer men låt det vara lite grovt.Varmhåll
6. Halstra pilgrimsmusslorna hastigt i het panna. Lite salt och peppar
7. Hacka dillen grovt
8. Lägg upp på tallrik, blomkålspurén, placera ovanpå 3 pilgrimsmusslor, en lite klick röd stenbitsrom på varje pilgrimsmussla. Strö över dillen.
Till detta serverade vi Valpolicella Ripasso 2012. Ett vin med Pinot Noir går också utmärkt att dricka till



Räkbakelse a la Budskär


En festlig förrätt att bjuda på 
 
4 personer

4 st avocado
4 vita brödskivor
4 hg räkor
1 knippe dill
1 Citron
Vitvinsvinäger

1. Gröp ur avocadon
2. Mosa avocadon med en gaffel och en stänk med vitvinsvinäger
3. Skär ut 4 runda skivor bröd och stek dem lätt i panna med en klick smör. Låt dem kallna
4. Skala räkorna
5. Skär 2 citronskivor och dela dem på mitten
6. 4 fina dillkvistar till garnering
7. Lägg en runda skiva bröd i botten, ovanpå avocado så du får lite höjd. På toppen lägger du ett antal skalade räkor efter tycke och smak.
Garnera med citronskiva och en dillkvist
Till detta drack vi Gran Solbeira från Ribeiro

Majskycklingbröst med tomatsås




4 personer

4 majskycklingfiléer
2 stora färska salsiccia
400 gram krossade tomater
Olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 påsar färsk Fettucini
8 strimlade basilikablad
1/2 tsk salt
1 nypa strösocker
Riven parmesan
4 basilikablad
1 påse Picante sallad

1. Skala löken och vitlöken och dela dem på mitten
2. Sätt ugnen på 125 grader
3. Fräs löken/vitlöken i olivolja i kastrull utan att det får färg
4. Häll i tomatsåsen, strimlade basilikabladen, salt och socker. Rör om. Låt småputtra i 30 minuter rör om då och då.
5. Tag ur färsen ur salsiccian.
6. Bryn majskycklingbrösten runt om krydda efter tycke och smak
7. Ställ in kycklingbrösten i ugnen tills de når en innertemperatur på 72 grader
8. Stek salsiccian i panna och varmhåll den. När det 10 minuter kvar på tomatsåsen lägg i salcissian och rör om
9. Koka pastan
10. Skär upp kycklingfiléerna i jämna skivor
Lägg upp på tallrik sallad längs kanten, en hög med pasta i mitten, ovanpå 3 skivor majskycklingfilé, ovanpå tomatsåsen, Garnera med ett basilikablad, lite flingsalt och parmesan på.

Till detta drack vi ett vin med Sangiovese druvan

Grillad sparris med parmesan



4 personer

20 gröna sparrisar
riven parmesan
Rucolasallad
Crema de Balsamico

1. Ansa sparrisen
2. Grilla den hastigt i panna eller på grillen och varmhåll i ugnen 125 grader
3. Lägg i botten på en tallrik rucolasallad ovanpå 5 sparrisar, ringla crema de Balsamico över och högst upp strö över med mycket parmesan
Ett vin med Cabernet Sauvignon druvan gifter sig väl till



RSS 2.0