Vit sparris med hollandaise




Vårens delikatess är här

4 personer

8 st stora vita sparrisar
Hollandaise sås Gör en egen eller köp färdig
Citron och kryddgrönt till garnering
Salt

1. Skär av den nedersta delen på sparrisen. Skala stjälken ej toppen
2. Koka upp lätt saltat vatten. Lägg i sparrisen och låt den småkoka tills den är klar. Ett tips sätt en gaffel mitt på sparrisen när den böjer sig lätt är den klar.
3. Skär 4 citronskivor
4. Lägg upp på tallrik 2 sparrisar strö lite flingsalt över. Lägg hollandaise såsen i en liten skål och placera intill sparrisen på tallriken. Garnera med citronskiva och lite grönt.
Ett glas vitt vin med passande druva smakar bra till

Torskrygg på bädd med betor

 
4 personer

4-6 st Gulbetor
4-6 st Polkabetor
6-7 hg Torskrygg
1-2 paket Jägarbacon
1 paket Haricots Verts
Aioli. Gör egen eller köp färdig
Salt, peppar och olja

1. Sätt ugnen på 210 grader
2. Skala betorna och skär dem i jämna skivor
3. Lägg betorna i en ugnsfast form gärna på bakplåtspapper ringla lite olja över. Ställ in i ugn
4. Skär torskryggen i jämna skivor och linda in med 2 skivor bacon
Lägg dem i en ugnsfast form
5. Skölj Haricots Verts och gör 4 buntar som du lindar in med en baconskiva. Lägg buntarna i en ugnsfast form och ringla lite olja över
6. När betorna har fått färg och mjuknat något. Ställ in buntarna med Haricots Verts
7. Efter ca 5 minuter dra ner ugnen till 175 grader och ställ in Torskryggen till önskad innertemperatur.
8. Tag ut allt ur ugnen och salta/peppra efter tycke och smak
9. Lägg upp på tallrik genom att varva betorna. Placera torskryggen ovanpå. Lägg en bunt med Haricots Verts intill. Servera med aioli.
Till detta drack vi Sileni Pinot Noir

RSS 2.0