Hummerkorv med potatissallad

Allmänt
Med inspiration från Leif Mannerström och att du har gott om tid i köket
 
200 g kokt hummerkött ( ca 2 stora hummerstjärtar)
400 g kött från pilgrimsmusslor ( ca 8 st stora)
50 g malen panchetta 
50 g hackade soltorkade tomater
3 st finhackade sardellfiléer 
1 knippe finhackad dill
3-4  rostade vitöksklyftor
2 dl vispgrädde (gärna Wapnö)
ca 1 1/2 meter svinfjällster
 
1 salladspåse
1 påse delikatess potatis
olivolja
dijonsenap
honung
majonäs
peppar och salt
 
1. Börja med att lägga svinfjälster i vatten ca 1 timma innan de skall användas 
2. Mal panchettan
3. Koka potatisen och låt den kallna
4. Rosta vitlöksklyftorna i ugnen tills de mjuknar och gröd därefter ut innehållet
5. Finhacka soltorkade tomater, sardeller och dill. Spara det i separata skålar
6. Skala hummern använd stjärtarna och köttet i klorna kan du tillaga en salladsförätt på med en klick majonäs
7. Hacka hälften av pilgrimsmusslorna och finhacka resten
8. Lägg hummerkött ,de hackade pilgrimsmusslorna och den malde panchettan i en matberedare häll i grädden och kör till en jämn smet.  Rör i resten av de finhackade köttet från pilsgrimsmussloran samt de finhckade sardellerna, soltorkade tomaterna och dillen till en jämn smet.
9. Trä på svinfjälster på korvhornet och lägg i färsen och fyll fjälstren till 4 korvar
10. Dela potatisen i 4 bitar och blanda ihop med sallladen.
11. Gör en dressing av olivolja, dijonsenap,  en klick majonäs och honung salt och peppar. Häll på dressingen på potatissalladen och blanda väl.
12. Hummerkorven kan du koka, steka eller baka i ugn till minst 55 grader i innertemperatur
13 Jag bakade dem i 150 graders ugn och på slutet drog jag upp värmen till 180 grader till dem hårdnade lite och höll koll på Innertemperaturen
 
Lägg upp på tallrik hummerkorv ihop med den franska potatissalladen. Njut av en underbar korv tillsammans med andra gourmander.
 
Servera ett gott vitt vin till (chardonnay)
 
Kommentera här!