Blomkåls och broccolimos med Majskycklingbröst



4 personer

4 majskycklingbröstfileer
1 bukett med färsk broccoli
1 blomkålshuvud
5 dl grädde
1 paket Philadelphiaost
smör
1 knippe med persilja
16 skogschampinjoner
4 färska basilika blad

1. Sätt ugnen på 140 grader
2. Blanda samman smör och persilja till ett persiljesmör
3. Lyft på skinnet på Majskycklingbrösten och lägg i persiljesmöret. Stryk ut
4. Bryn majskycklingbrösten hastigt i panna. Salta och peppra efter tycke och smak. Ställ in i ugn till 72 graders innertemperatur
5. Skär brococoli och blomkålen i små bitar
6. Bryn dem i smör tills de blir blanka
7. Lägg dem i en kastrull och häll på hälften av grädden. Koka tills de är mjuka. Späd efter hand om det behövs med resten av grädden. Se till att det inte blir för blött eller bränns i botten.
8. När de är mjuka ta dem av plattan och klicka i Philadelphiaosten salta och peppra. Kör med stavmixer till ett lätt och luftigt mos. Sätt på kastrullocket och varmhåll
9. Halvera skogschampinjonerna och stek dem i panna
10. Lägg upp på tallrik en klick med moset använd formring alt dessertring. Garnera med basilika blad. Placera ett majskycklingbröst. Skär dem gärna i jämnstora bitar men håll ihop fileen för att behålla saftigheten, Placera 4 skogschampinjoner halvor runt om Se bild. Servera resten till.

Vi drack ett vin med Merlot druvan till
 

Skaldjurspate på morotsbädd

 
 
4 personer

8 skivor skaldjurspate
4 stora morötter
1 burk röd stenbitsrom
Majonäs
Creme Fraiche
2 Citroner
Svartpeppar

1. Rör samman majonäs, creme fraiche. Lägg i stenbitsrommen och rör om försiktigt. Blanda i lite svartpeppar. Låt stå kallt
2, Skala morötterna. Använd rotfruktsskalaren och skär långa bitar av morötterna
3. Skär 8 jämnstora bitar av skaldjurspateen
4. Skär 4 citronskivor för garnering
5. Lägg upp på tallrik en hög med de rivna morötterna och lite citronsaft över. Placera 2 skivor skaldjurspate ovanpå. En klick med romröran och garnera med en citronskiva
 

RSS 2.0