Antipasti

 

Ett utmärkt alternativ som kan serveras till gästerna i köket medan varmrätten tillagas...
Denna gången blev det serranoskinka och vildsvinssalami som fick dela plats på fatet med lite sallad, mozarella kulor, oliver och tomater av blandade sorter. Salladen toppades med lite olivolja och balsamico creme samt salt & peppar. Servera gärna en bit gott bröd till eller som här grissini pinnar.

 

Panerad marulkskotlett

 


4 personer
 
4 Marulkskotletter
1-2 buntar grön sparris
Potatis
4 skivor parmaskinka
Vitlökssmör
Persiljesmör
Creme Fraiche
8-10 soltorkade tomater
Citron
Vetemjöl
Pankos (japanskt ströbröd)
4 ägg
Salt och vitpeppar

1. Skala potatisen och koka den mjuk
2. Lägg upp på plåt med bakplåtspapper parmaskinkan. Sätt in i 220 graders ugn i ca 10 minuter. Tag ut och låt svalna. Lägg dem på tallrik. Dra ner ugnen till 140 grader
3. Klipp soltorkade tomater i små bitar
4, Lägg upp på tallrik vetemjöl, visa ihop 4 äggulor på en tallrik samt en tallrik med pankos. Krydda äggblandningen med salt och vitpeppar
5. Panera marulkskotletterna först i vetemjöl, därefter i ägg och sist i pankos
6. Ansa sparrisen
7. Stek marulkskotletterna runt om salta och lite vitpeppar. Ställ in dem i ugnen
8. Stek sparrisen i panna till jämnfärg ställ in i ugn
9. Blanda samman potatis, persiljesmör, en klick cremefraiche, soltorkade tomater till ett jämnt mos. Salta

Placera en formring på tallriken. Lägg moset däri. Tryck till och ta bort ringen. Sätt parmachipset ovanpå. Lägg 3-4 sparrisar, ovanpå en marulkskotlett. Pressa lite citron över och lägg en skiva med vitlökssmör på marulkskotletten. Servera
 
Vi drack ett vin med 50% tempranillo och 50% cabernet sauvignon till
Smaklig måltid

 

Passionsfruktscreme brulee

På Fars dag överraskade vår dotter Linnea med denna helt underbara dessert, Man har tur i livet med så duktiga barn
 
4 personer

3,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
5 äggulor
2/3 dl strösocker
1/2 matsked vaniljsocker
2 passionsfrukter


1 Sätt ugnen på 90 grader(varmluft).
2. Separera äggulor och äggvitor.
3. Blanda gulorna med övriga ingredienser.
4. Ställ in i kylen minst 30 min.
5. Häll upp blandningen i valfri form
6. Grädda i ugnen ca 1 timma. (Det kan variera mellan 30 min och 1,5 timmar beroende på hur bra ugnen är)
7. Ställ svalt i kyl till servering.
8. Innan servering lägg på ett tunt lager socker som du bränner antingen med brännare eller i ugnen 250 gr med öppen lucka.

Servera med en riktigt god sorbet!
 

Marulksfile med aubergine

 

Ett av mina experiment som föll väl ut förutom att vi tog bort en ingrediens. Läs mer om det nedan
 
4 personer

6-7 hg marulksfile
1 stor bakad potatis
1 stor aubergine
1 paket Jägarbacon
1 paket sockerärtor
1 burk pesto
Salt, vitpeppar, svartpeppar

1. Tvätta potatisen. Skär bort yttersidorna längs med och skär 4 jämnstora skivor.
2. Gör likadant med aubergine. Försök anpassa dem till samma storlek som den bakade potatisen
3. Stek potatisskivorna runt om i panna så de får färg. Salta och peppra. Ställ in i 150 graders ugn
4. Skär marulksfilen i jämna bitar. Stek hastigt i panna. Salt och vitpeppar. Linda in dem i jägarbacon
5. Stek aubergine i panna tills de får färg salt och lite olivolja på
6. Ställ in aubergine, marulksfile i ugnen i ca 10 minuter. På slutet öka värmen så att baconet får färg.
7. Koka sockerärtorna i micro
8. Öppna pestoburken
Lägg upp på tallrik, potatisskivan ovanpå aubergine och därpå marulksfilen. Garnera med sockerärtor och en klick pesto
Vi testade med sweet chilisås till också men det föll inte väl ut. Det är en del av det kulinariska experimentet. Pröva själv vem vet du kanske gillar smakkombinationen.

Vi drack ett rött vin från Navarro till

 

RSS 2.0