AllmäntKött, Fågel & Vilt
Ett klassisk husmanskost rätt med en förenklad tillagningsprocess.
4 personer
1 stort vitkålshuvud
500 g Nötfärs
1 ägg
2 gula lökar
1 dl grötris
Salt och peppar
Ljus sirap
Gräddsås
Kokt potatis
Rårörda lingon
1. Lägg vitkålshuvudet i frysen i 2 dygn
2. Ta fram vitkålshuvudet och tina det i 1 dygn
3. Ta av vitkålsbladen och spara dem
4. Koka grötriset i vatten tills riset mjuknar
5. Hacka den gula löken och stek löken i het panna
6. Blanda samman nötfärs, ägg, löken samt grötriset. Salta och peppra
7. Lägg upp ett vitkålsblad, tag 2 matskedar av blandningen och lägg i mitten av vitkålsbladet. Vik in kanterna och rulla ihop till en dolme.
8. Stek kåldolmarna lätt i en stekpanna så det blir en liten stekyta
9. Lägg koldolmarna i en ugnsfastform , ringla rikligt med ljussirap över kåldolmarna och lite vatten i botten på formen
10. Ställ in i 175 graders ugn. Lägg ett folieark över, efter 30 minuter tag bort foliearket och låt kåldolmarna steka klart i ugnen i ca 15 minuter till
11. Under tiden koka potatis samt gör en gräddsås
12. Ställ fram på bordet formen med kåldolmar. Servera kokt potatis med gräddsås samt rårörda lingon till
Till detta serverade vi Brooklyn Lagers alkoholfria öl.
Kommentera här!