Marulk med gratinerade rödbetor

Allmänt Fisk & Skaldjur
4 personer 4 marulksfiléer på ca 175 g/st 8 stora rödbetor 6 potatisar 1 rödlök 3 vitlöksklyftor 1 kruka rosmarin 170 g chévre 5 dl vispgrädde (Wapnö) 50 g riven västerbottenost 1 citron salt och peppar 1. Börja med gratängen. 2. Skala och skiva rödbetor, potatis och rödlök 3.Hacka vitlök och rosmarin. Spara 4 kvistar rosmarin till garnering 4. Smörj en ugnsfast form. Varva potatis, rödbetor, rödlök och chévre i formen. Strö vitlök, rosmarin, salt och peppar mellan varven 5. Häll på grädde och strö över osten. Ställ in i 200 graders ugn i ca 30 minuter tills gratängen fått fin färg på ytan och potatis och rödbetor har mjuknat. Om du behöver mer tid lägg folie över och ugnsbaka i ca 10 minuter. 6. Under tiden som gratängen är i ugnen, stek marulken i het panna salt och peppra. Sänk temperaturen på ugnen till ca 150 grader och ställ in marulken till rätt innertemperatur 7. Dela citronen i 4 delar 8. Lägg upp på tallrik gratängen ( som du kan ta ut med hjälp av en serveringsring eller skära till en jämn bit). Garnera gratängen med en rosmarin kvist, Placera marulken bredvid gratängen och en klyfta av citronen. Till detta serverade vi en pinor noir från Nya Zealand
Kommentera här!