Salsicciabullar



Ett lyckat experiment som alternativ till köttbullar

4 personer
4-6 st Salsiccia
10-15 Mandelpotatisar
3-4 svartrötter
Creme Fraiche tomat basilika alt gör en egen tomatsås
1-2 äggulor
Ströbröd
Smör
Creme Fraiche
Salt och peppar
Grönt till garnering

1. Halvera mandelpotatisen och lägg dem på bakplåtspapper ringla lite olja över. Ställ in dem i ugnen på 200 grader
2. Skala svartrötterna och skär dem i bitar. Lägg dem på bakplåtspapper ringla lite olja över. Ställ in dem i ugnen när mandelpotatisen börjar få lite färg
3. Tag bort skinnet på Salsiccian och tag ut färsen. Blanda samman färsen med äggula och ströbröd. Lite salt och peppar. Forma färsen till bullar. Blötlägg gärna händerna så blir det enklare att forma bullarna.
4. Värm Creme Fraiche med tomat basilika eller gör en egen tomatsås
5. Stek salsicciabullarna i varm panna. Ställ in dem i ugnen på strax innan mandelpotatis och svartrötter är klara
6. Tag ut mandelpotatisen blanda den med Creme fraiche och smör. Salt och peppar, Gör ett mandelpotatisstomp.
7. Tag fram djupa tallrikar. Placera mandelpotatisstomp i mitten. Lägg salsicciabullarna runt. Häll på tomatsåsen på salsicciabullarna
Placera svartrotsbitarna runt stompet. Garnera med något grönt.
Till detta serverade vi Brooklyn Lager


RSS 2.0