Havskatt med mandelpotatis och persiljerot


2 personer
 
3-4 hg Havskattfilé
4-6 st mandelpotatisar
2 st persiljerot
10-12 st Haricot verts
1 paket tärnad pancetta
Parmesansås
2 st Citronklyftor
Sallad till garnering
Salt och peppar

1. Skär mandelpotatisen i tunna skivor
2. Skala persiljroten och skär den i tunna skivor
3. Lägg skivorna på en lätt oljesmord plåt och ställ in i 200 graders ugn
4. Placera citronklyftorna på en ugnsfast form och ställ in i ugnen
5. Skölj haricot verts och placera dem på en ugnsfast form och strö pancetta över
6. När mandel- och persiljerots skivorna börjar få färg ställ in haricot verts i ugnen tills pancettan har fått en stekyta
7. Skär havskatten i jämna skivor och stek dem i panna med salt och peppar. Varmhåll dem
8 Lägg upp på tallrik sallad som garnering lämna plats i mitten.
9. Tag ut det som är i ugnen salta på mandelpotatis och persiljerot
10. Placera mandelpotatisskivor i mitten på tallriken och persiljerotsskivorna ovanpå. Sprid ut haricot verts ovanpå. Placera havskattfilé ovanpå och en klick parmesansås samt garnera med pancetta, Placera citronklyftan på tallriken
Till detta serverade Sileni Pinot Noir

Räkor med avokadomousse



2 personer

1/2 kg räkor
2 avocado
4 små runda brödbitar
aioli
2 Citronskivor
Grönt blad till garnering

1. Skala räkorna
2. Mosa avocadon tillsammans med aioli efter tycke och smak
3. Skär ut 4 brödskivor med serveringsring. Behåll en skiva i serveringsringen och placera avocadomousse ovanpå och tryck till lätt.
4. Placera serveringsringen i mitten på en djuptallrik och tryck ut innehållet försiktigt. Samma process med den andra.
5. Placera räkor ovanpå moussen och lägg en string med aioli runt tornet med avocado. Sprid ut räkor runt tornet. Placera en klick aioli ovanpå tornet och garnera med en citron skiva och ett grönt blad
Till detta serverade vi en Brooklyn Lager

RSS 2.0