Marulksfilé med Parmesanaioli
4 personer
6-8 hg Marulksfilé
8 skivor Serrano skinka
1 paket haricot verts
Potatisterrin se under Lammytterfilé oktober 2014
Parmesanaioli
2 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
1,5 dl rapsolja
1 dl riven parmesanost
3-4 st vitlöksklyftor
Cayennepeppar en knivsudd
Tabasco några droppar
Lite Citronrasp
1 knippe finskuren dill
salt och svartpeppar från kvarn
1. Skär marulksfilén i 4 jämna skivor
2. Linda in marulksfilé bitarna i 2 st serrano skivor
3. Gör aiolin genom att vispa samman äggulorna med vinägern till ett fast skum, droppa i oljan droppvis senare i en tunn stråle under ständig omrörning/vispning till en fast majonnäs. Du kan göra allt i en matberedare om du går sakta fram och därefter tillsätta övriga ingredienser och smaka dig fram.
4. Potatisterrin se recept under Lammytterfilé oktober 2014
5. Ställ in marulksfiléerna i 175 graders ugn i ca 10 - 15 minuter
6. Koka haricot verts
Lägg upp på tallrik marulksfiléer, potatisterrin en hög med haricot verts och en stor klick med Parmesanaioli
Till detta serverade vi ett vin med Pinot Noir druvan
Kommentarer
Trackback