Hälleflundra med mandelpotatisstomp
2 personer
6-8hg Hälleflundra filé
1 påse mandelpotatis
8 gröna sparrisar
4 skivor Serranoskinka
4 Jägarbaconskivor
Riven Västerbottenost
Smör
Mjölk
Citron
Salt och vitpeppar
1. Koka mandelpotatis med skal
2. Riv Västerbottenosten
3. Skär fisken i 2 jämna skivor
4. Lägg en skiva bacon runt fisken från var sitt håll så det blir som ett kryss. Salta och peppra
5. Linda in 2 gröna sparrisar med en skiva serranoskinka. Gör 4 knyten
6. Ställ in sparris och hälleflundran i 180 graders ugn i ca 10 minuter
7. Blanda i västerbottenost, smör och mjölk till mandelpotatisen och rör om till ett stompmos. Salta
Lägg upp på tallrik mandelpotatisstomp i en serveringsring och tag bort ringen
Lägg fisken intill och sparrisknyten med lite flingsalt. Garnera med citronklyfta
Till detta drack vi Bills Pinot Noir
Kommentarer
Trackback