Gratinerad "djävulvs" krabba

Förrätt
På 80-90 talet kallades den här rätten för Djävulvskrabba beroende av dess kryddning. I dag har vi vant oss med mer kryddstark mat så nu blir Gratinerad krabba 
 
2 personer
 
2 små kokta fullmatade krabbor
1-2 stora kokta fullmatade krabbor
Stuvning ( smör, vetemjöl, grädde/mjölk)
1 knippa dill
riven västerbottenost
cayennepeppar
 
1. Börja att ta ut krabbköttet ur de små krabborna
2. Rensa ur skalet och spara det
3. Ta ut krabbköttet ur de stora krabborna
4. Spara köttet
5. Hacka dillen
. Gör en stuvning ( 2 msk smör, 3-4 msk vetemjöl, 3-4 dl vätska (grädde späd med lite mjölk))
6. Smaksätt stuvningen med dill och cayennepeppar, smaka av efter tycke och smak.
7. Innan du blandar i krabbkötet spara lite stuvning vid sidan så kan du fylla på efter behov för att få den konsistens som du vill ha på krabbstuvningen och som räcker för att fylla skalen med,
8. Blanda i krabbköttet
9. Fyll dem 2 små krabbskalen med stuvningen.
10. Strö över riven västerbottenost
11. Ställ in i 225 graders ugn tills stuvningen får lite färg
12. Servera med sked och passande dryck därtill ( öl alt vitt vin sauvignon blanc alt Grüner veltliner

Kommentera inlägget här: