Råraka med löjrom

Allmänt
 
2 personer
 
 
Råraka:
2 stora potatisar
salt
nymalen svartpeppar
smör till stekning
 
Tillbehör:
100 gr Kalix löjrom
3 msk gräddfil
1 liten rödlök
2 citronklyftor
2 dillkvistar
Denna enkla, klassiska och supergoda rätt kan anpassas i storlek för att fungera som förrätt eller mellanrätt.
 
Börja med att riva potatisen fint.
Krama ur vätskan ur den rivna potatisen och tillsätt salt och peppar efter smak.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och smält smöret tills det får en gyllene färg och bubblar lite.
Gör 2 större eller 4 mindre plättar av den rivna potatisen och stek ett par minuter på båda sidor tills dom får en gyllene färg och blir lite frasig i kanterna.
Ta upp rårakorna ur stekpannan och lägg dom på ett hushållspapper för att låta överflödigt matfett rinna.
Hacka rödlöken fint och skär några klyftor citron.
När rårakorna svalnat toppa med gräddfil, löjrom och finskuren rödlök.
Garnera med en dillvippa och citron.
När vi åt denna rätt på skärtorsdagen saknade vi dill men kunde gå ut i trädgården och nypa av lite färsk gräslök. Det smakade också bra och gav en skön känsla av "egen skörd". :)
Till detta serverade vi ett glas Chablis Smaklig måltid

Kommentera inlägget här: