Grillad havskatt med sommar primörer



Min favoritfisk på grillen tillsammans med sommar primörer. När sommaren är som bäst

4 personer

8 hg havskattfilé ( be din Fiskhandlare att byxa den )
8 färskpotatisar
8 morötter
8 gröna sparrisar
Aioli ( gör en egen eller köp en färdig )
Santa Marias Fish and Seafodd krydda
Salt
Olivolja

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Tänd grillen
3. Dela potatisen på mitten
4. Ansa morötterna och sparrisen
5. Olja ett ugnsfast fat lägg i morötter och potatis rör om salta lite
6. När ca 10 minuter är kvar lägg in sparrisen tillsammans med potatis och morötterna. Ringla lite olivolja över.
6. Skär havskatten i 4 portionsbitar.
7. Sprid kryddan på en tallrik och vänd havskatten där i. Platta till lite så att kryddan stannar
8. Grilla havskatten på hög värme i ca 4 minuter ( beroende av dess tjocklek ) på varje sida
9. Tag ut primörerna ur ugnen strö flingsalt över
Lägg upp på tallrik primörerna ( se bilden) ovanpå havskatten samt en klick aioli.
Till detta serverade vi Stoneleigh Pinot Noir




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0