Pilgrimsmusslor med rostad blomkål

Fisk & Skaldjur
 



Ett försök som föll väl ut att rosta blomkålen i ugn som bas i blomkålspuré
 

4 personer
 
Ett stort blomkålshuvud
12-16 färska pilgrimsmusslor
1 paket tärnad panchetta
1 sallads påse av valfri sort ( jag valde Fransk)
Creme Fraiche
Smör
Olivolja
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Plocka buketter ur blomkålshuvud
3. Ringla olivolja i en ugnsfast form, Lägg i blomkålsbuketterna och rör om. Ställ in i ugn tills de mjuknar
4.Stek den tärnade panchettan. Låt den rinna av på hushållspapper
5. Torka pilgrimsmusslorna med hushållspapper
6. Tag ut de rostade blomkålsbuketterna ur ugnen och mosa dem i en skål tillsammans med creme fraiche och smör. Kör med mixer mot slutet till en puré med lite tuggmotstånd kvar i. Salta och peppra. Varmhåll
7. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i panna. Salta och peppra

Lägg upp på tallrik, sallad gör plats i mitten för den rostade blomkålspurén, en klick med blomkålspurén, ovanpå 3-4 pilgrimsmusslor, strö panchettan över.

Till detta serverade vi ett vin med den spanska Albarino druvan

Kommentera inlägget här: