Kalvkotletter med kantareller

Kött, Fågel & Vilt



Min kötthandlare hade kalvkotletter hemma och min fru Susie kom hem med kantareller. Detta blev resultatet

4 personer

4 st Kalvkotletter
8 st Nürnberger Rostbratwürst
4 st bakpotatisar
Kantareller efter tycke och smak
1 burk Eriks Chili Bernaise
1 påse sallad av valfri sort
8 st cocktailtomater
Creme de Basilico
Salt o Peppar

1. Skär bakpotatisen i jämna stavar
2. Lägg stavarna i lätt saltat vatten och låt koka upp
3. Tag upp med slev och låt torka något
4. Lägg stavarna i en ugnsfast form med olja rör runt något
5. Ställ in i 200 graders ugn och låt stå tills de fått färg
6. Ställ in Rostbratwürsten när det är ca 15 minuter kvar på potatisstavarna
7. Stek kalvkotletterna i panna. Salta och peppra. När det är ca 5 minuter kvar i ugnen ställ in dem
8. Stek kantarellerna
9. Dela cocktailtomaterna på mitten
Lägg upp på tallrik. Sallad i botten och en string med balsamico runt om. Lägg chili bernaise i en liten skål och placera på tallriken.
Lägg en hög med potatisstavar och salta
Placera kalvkotletten mitt på och 2 st Rostbratwürst på varsin sida
Lägg kantarellerna ovanpå Kalvkotletten och garnera med cocktailtomater
Till detta serverade vi ett Italienskt rött vin

Kommentera inlägget här: