Rockavinge

Fisk & Skaldjur



Nu i början av året är rockavinge som allra bäst


4 personer

6-7 hg rockavinge
6 rödbetor
6 gulbetor
6 potatisar
1 paket sockerärtor
Vitlökssmör
Kapris
1 Citron
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Tvätta rotfrukterna och skär dem i jämna bitar. Lägg dem på plåt på lite olja och ringla olja över gärna olivolja, Salt och peppar. Ställ in i ugn i ca 45 minuter
3. Gör ett vitlökssmör och lägg in i frysen om du inte har ett sedan tidigare alt köp ett färdigt vitlökssmör i butik
4. Skär rockavingarna i 4 jämnstora bitar
5. Stek dem i panna så de får lite färg. Salta och peppra
6. Dra ner ugnen till 150 grader ställ in rockavingarna
7. Koka sockerärtorna i microugn
8. Skär citronen i 4 lika stora skivor
9. Skär vitlökssmöret i jämnstora bitar
Tag ut de rostade rotfrukterna ur ugnen lägg på lite flingsalt. Lägg upp på tallrik en rockavinge med en citronskiva och vitlökssmöret ovanpå, placera rotfrukterna blandat med sockerärtorna intill. Sprid lite kapris över

Servera ett vitt eller rött vin till

Kommentera inlägget här: