Marulks kotletter med friterad ruccolasallad

Fisk & Skaldjur
 
 
 
 




Ett litet experiment som föll väl ut
 
4 personer

4 st Marulks kotletter ca 200 gr/st
1 påse potatis Smått och Gott
6 morötter
1 bunt grön sparris
1 påse eller paket med ruccolasallad
1 vitlök
1 rulle med Persiljesmör
1 rulle med Vitlökssmör
Socker
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Dela potatisen på mitten, dela morötterna på längden. Lägg dessa i en ugnsfast form.
3. Smält hälften av persiljesmöret och hacka vitlöken
4. Sprid vitlöken över rotfrukterna och ringla persiljesmöret över. Salta och peppra
5. Häll olja i wokpanna, hetta upp och lägg i ruccolasallad strö lite socker över. Precis när det börjar bli lite mörkare ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper för att torka.
7. Ansa sparrisen och lägg in i ugn tillsammans med ugnsbakade rotfrukterna häll lite olja över sparrisen. I ugn ca 10 minuter
6. Stek marulks kotletterna i het panna så de får lite färg. Salta och peppra. Ställ in i ugn tillsammans med ugnsrostade rotfrukterna i 5 - 10 minuter
7. Skär kryddsmöret i jämna skivor
Lägg upp på tallrik de ugnsrostade rotfrukterna tillsammans med sparrisen montera ihop så det ser snyggt ut för ögat. Lägg marulks kotletten intill, en skiva vitlökssmör och persiljesmör. Garnera med den friterade ruccola salladen.

Vi drack Allegrini Valpolicella till

Smaklig måltid


Kommentera inlägget här: