Pilgrimsmussla med sparris

Förrätt
 
 


4 personer
 
12 pilgrimsmusslor
16 gröna sparrisar
1 paket tärnad bacon
1 burk röd stenbitsrom
Creme Fraiche
Majonäs
1 Citron
Peppar

1. Torka pilgrimsmusslorna med hushållspapper
2. Stek bacontärningar låt dem rinna av på hushållspapper
3. Blanda 2 klickar Creme Fraiche med en klick majonäs
4. Blanda i stenbitsrommen försiktigt. Drag ett varv på pepparkvarnen. Blanda runt
5. Tvätta sparrisen och ta bort den trådiga biten
6. Stek sparrisen i panna så den får lite färg
7. Ställ in 125 graders ugn en stund tills de känns mjuka men ändock spänstiga
8. Stek pilgrimsmusslorna hastigt till dem får en lite stekyta. Drag bort pannan från värmen
9. Lägg upp på tallrik 4 sparrisar ovanpå 3 pilrimsmusslor, sprid bacontärningarna runt inte för mycket. Blir det bacon kvar ge det till dina husdjur. Lägg en klick av stenbitsromsröran ovanpå varje pilgrimsmussla. Garnera med citronskiva
Servera en öl eller väl avkylt vitt vin till
 

Kommentera inlägget här: