Marulksfile med aubergine

Lars-Erik Experimenterar
 

Ett av mina experiment som föll väl ut förutom att vi tog bort en ingrediens. Läs mer om det nedan
 
4 personer

6-7 hg marulksfile
1 stor bakad potatis
1 stor aubergine
1 paket Jägarbacon
1 paket sockerärtor
1 burk pesto
Salt, vitpeppar, svartpeppar

1. Tvätta potatisen. Skär bort yttersidorna längs med och skär 4 jämnstora skivor.
2. Gör likadant med aubergine. Försök anpassa dem till samma storlek som den bakade potatisen
3. Stek potatisskivorna runt om i panna så de får färg. Salta och peppra. Ställ in i 150 graders ugn
4. Skär marulksfilen i jämna bitar. Stek hastigt i panna. Salt och vitpeppar. Linda in dem i jägarbacon
5. Stek aubergine i panna tills de får färg salt och lite olivolja på
6. Ställ in aubergine, marulksfile i ugnen i ca 10 minuter. På slutet öka värmen så att baconet får färg.
7. Koka sockerärtorna i micro
8. Öppna pestoburken
Lägg upp på tallrik, potatisskivan ovanpå aubergine och därpå marulksfilen. Garnera med sockerärtor och en klick pesto
Vi testade med sweet chilisås till också men det föll inte väl ut. Det är en del av det kulinariska experimentet. Pröva själv vem vet du kanske gillar smakkombinationen.

Vi drack ett rött vin från Navarro till

 

Kommentera inlägget här: