Sunday Dinner

Kött, Fågel & Vilt





En välsmakande måltid att avsluta helgen i sällskap med familjen


4 personer

Starter

1 burk kräftstjärtar
Majonäs
1 påse Italiensk eller Toscana Sallad
Salladsdressing efter eget tycke och smak

1. Häll av kräftspad
2. Blanda kräftorna med lite majonäs
3. Blanda salladsdressing
4. Lägg upp sallad på 4 tallrikar
5. Sprid lite dressing över salladen
6. Lägg en liten hög med skaldjursröra på toppen.

Servera

Huvudrätt



Main course

8 medelstora potatisar (fast sort )

4 stora morötter

1 burk pesto

1 paket färska sockerärtor

2 st majskycklingbröst

Balsamico

Salt, socker och peppar

 

1.  Skala potatisar och morötter
2.  Skär dem i tärningar
Skölj av potatisen i vatten 
Låt rinna av
3.  Stek potatis i medelvarm panna salta och peppra
4.  Lägg potatisen i en ugnsfast form
5.  Stek morötterna i samma panna salta, peppra och lite strösocker på
Potatis och morötter skall inte vara genomstekta
6.   Lägg allt i en ugnsfast form
7.   Häll över ¾ delar av pesto burken.
Blanda runt 
8.   Ställ in i 175 gr ugn
9.   Bryn majskycklingbröst salta och peppra
10. Lägg dem i en ugnsfast form
11. Bred ut resten av peston ovanpå skinnsidan.
Ställ in i samma ugn och låt stå ca 15 minuter
Ät förrätt under tiden.
12. Ställ in sockerärtor i microugn ca 4-5 minuter.


Tag fram 4 tallrikar
Tag ut majskycklingbröst skär i skivor ( se att brösten är klara skall vara vita)
Tag ut potatis och morötts blandningen och sockerärtor
Lägg potatis och morötts blandningen mitt på tallrik och 2 skivor majskycklingbröst på toppen
Garnera med sockerärtor runt tallrikskanten
Spritsa lite balsamico runt potatis och morötts blandningen. Servera.

Valfri dryck till


Kommentera inlägget här: