Rotfruktsstavar med fläskfile och chorizo

Kött, Fågel & Vilt




4 personer


2 stora bakpotatisar
6 jämnlånga morötter
1 stor chorizo
1 fläskfilé 500 - 600g
Brocoli
Pesto
Sweet chilisauce
Salt, peppar, grillkrydda och strösocker

 


1. Skölj av bakpotatisarna
2. Sätt ugnen på 150 grader
3. Skär dem längs med släng de yttersta
4. Dela längderna till jämna stavar
5. Skala morötterna och dela dem längs med och därefter i 2-3 delar/stavar
6. Putsa fläskfilén och skär dem i jämn stora skivor
7. Skär chorizon i samma tjocklek som fläskfilén
8. Ansa brocolin till buketter
9. Tag fram wokpanna häll i olja när den värms upp krydda med salt, peppar, grillkrydda. När oljan är het lägg i bakpotatisen i olika omgångar. Krydda efter smak. Låt den få lite färg tag upp med hålslev eller matlagningspincett låt oljan rinna av
10. Gör samma procedur med morötterna. Salta och peppra och på slutet lägg på lite strösocker
11. Ställ in i ugn och varmhåll
12. Stek fläskfilén och chorizon till önskvärd stekyta
13. Ställ in i ugn i ca 10 minuter
14. Ställ brocolibuketterna i micro på ca 5 minuter
15. Häll upp pesto tag ut sweet chilisauce


Tag fram tallrikar. Tag ut allt ur ugnen och micron. Lägg upp på tallrikar.
Varva potatisstavar med morotsstavar i botten ca 5 av varje.
Lägg 2 potatisstavar och en morotsstav ovanpå.
Placera en filébit och en chorizo ovanpå lägg en klick pesto på fläskfilén.
Lägg brocolibuketter på sidan och garnera med sweet chili sauce runt om.
Servera grönsallad och det som blir över till. 

Servera rödvin eller öl till.



Kommentera inlägget här: